Scrisoarea diavolului a fost descifrată. Află care este mesajul

scrisoarea diavolului

loading...

Scrisoarea diavolului, un manuscris ce ar fi fost intocmit in transa de o calugarita posedata, a fost descifrata de oamenii de stiinta din Sicilia, printr-un software de decodare de pe Dark Web, relateaza The Times of Israel.

Textul a fost scris de Maria Crocifissa della Concezione in 1676, care a sustinut ca i-a fost dictata de Diavol, iar vreme de 341 de ani a ramas un mister.

341 de ani mai tarziu, cercetatorii de la Centrul stiintific Ludum din Sicilia au decodat scrisoarea folosind un algoritm gasit pe Dark Web. Web-ul intunecat este continutul World Wide Web care exista pe retelele darknet, retele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesita software pentru a putea fi accesat, nefiind indexat de motoarele de cautare.

Oamenii de stiinta au constatat ca scrisorile erau scrise im mai multe limbi, sora Maria ajungand sa fie un lingvist remarcabil, in timpul petrecut la manastire.

„Am auzit despre acest software, despre care credem ca este folosit de serviciile secrete pentru codificare”, a declarat directorul Centrului Daniele Abete, pentru The Times.

„Am configurat software-ul cu greaca veche, araba, alfabetul rusesc si latina pentru a decoda o parte din scrisoare si a demonstra ca textul este cu adevarat diabolic”, a adaugat ea.

Scrisoarea descrie relatia dintre oameni, Dumnezeu si Satana intr-o maniera alambicata si inconsistenta, spun savantii.

„Dumnezeu crede ca poate elibera muritori”, specifica scrisoarea maicii Maria, „acest sistem nu functioneaza pentru nimeni”. Trinitatea, Dumnezeu, Iisus si Duhul Sfant, sunt numite in text ca fiind „valori moarte”.

Daniele Abete a marturisit, dupa ce a descifrat continutul scrisorii, ca textul arata ca maica Maria suferea de schizofrenie.

„Eu personal cred ca acea calugarita a cunostea bine mai multe limbi, iar asta i-a permis sa inventeze codificarea si poate ca suferea de o boala, ca schizofrenia, care a facut-o sa-si imagineze discutiile cu diavolul”, a spus cercetatorul.

Drept umare, concluzioneaza savantii, calugarita nu ar fi fost „posedata de diavol”, cum s-a crezut sute de ani, ci ar fi suferit de schizofrenie sau tulburare bipolara.

Potrivit legendei, sora Maria Crocifissa della Concezione s-a trezit dintr-un lesin si a gasit mai multe scrisori misterioase, dar pe care ea le scrisese intr-o combinatie incomprehensibila de scripturi antice.

Atat sora Maria si cat si celelalte maici de la manastirea din Palma di Montechiaro au crezut ca scrisorile erau o ispita a lui Lucifer pentru a le convinge sa isi piarda credinta in Dumnezeu.

Numai una dintre scrisorile maicii Maria, compusa in 1676, a supravietuit in timp, iar textul sau a starnit mare valva atat in lumea academica, cat si cea a spiritistilor.

Sursa: observator.tv

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *