Secretele hameiului

hamei

loading...

Hameiul este un ingredient de bază al berii și o plantă medicinală cu foarte multe proprietăți terapeutice.

Puțini sunt cei care știu măcar cum arată hameiul. Și mai puține persoane au idee despre cât de folositor poate fi el pentru tratarea unor afecțiuni care țin de sfera sistemului nervos. Așadar, ce se ascunde în spatele florilor concice, de un verde crud și cu un miros specific, ușor amărui?

Te scapă de insomnie – alături de valeriană, hameiul este unul dintre cele mai puternice somnifere naturale. Pentru a te bucura de aceste proprietăți, poţi face un săculeț de pânză în care să pui flori de hamei, apoi să-l ții lângă perna ta pe toată perioada nopții. Un alt remediu de succes este și infuzia de plantă, pe care e bine să o consumi înainte de culcare.

Tratează anxietatea – efectul sedativ al hameiului îl recomandă pentru tratarea unor afecțiuni nervoase. Câteva picături de tinctură alungă anxietatea, induc o stare de bine și relaxare în cazul persoanelor stresate și nervoase.

Bun pentru digestie – infuzia combinată de mei cu mentă are beneficii și în cazul problemelor gastrointestinale. Stimulează digestia, previne apariția gazelor și calmează mișcările spasmodice ale tractului intestinal care duc la apariția colicilor și formarea gazelor.

Bogat în antioxidanți – antioxidanţii din compoziția sa luptă cu radicalii liberi, menținând sănătatea celulară, prevenind îmbătrânirea și distrugerea prematură a acestora, dar și apariția cancerului.

Atenție la cantități!

Un supradozaj cu preparate pe bază de hamei poate duce la apariția unor neplăceri intestinale, dar și la dereglări menstruale.

Cum se administrează

•Pulbere – planta uscată se macină și se iau 3-4 lingurițe pe zi.

•Tinctură – se găsește și în magazinele de profil. Se ia câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, diluată în apă.

•Infuzie – fie simplă, fie combinată cu alte plante, se bea câte o cană cu preparat seara, înainte de culcare.

Sursa: ecuisine.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *