Urcă la vale și coboară la deal. Este posibil?

urca-la-vale-coboara-la-deal

loading...

În județul Maramureș, pe drumul ce duce de la Cavnic la Ocna Şugatag, existӑ un sector de cȃteva zeci de metri unde se poate observa un fenomen foarte interesant. Toate obiectele urcă la vale și coboară la deal. Da! nu este nicio gluma! Se pare cӑ fenomenul a fost semnalat şi în alte locații din România, ori din alte ţӑri. Infoalert.ro oferă explicația mai jos.

Oamenii spun cӑ existӑ un sector de drum aproape de Cavnic, unde obiectele lӑsate pe asfalt (bile, apӑ, automobilul etc.) încep sӑ urce dealul, în loc sӑ coboare gravitaţional aşa cum ar fi normal. Au fost aduse diferite explicaţii de la cele despre un complex de forţe fizice care acţioneazӑ acolo, la anomalii magnetice determinate de substratul de roci bogate în minereuri, fenomene paranormale, ori o simplӑ iluzie opticӑ.

Analiza acestor imagini evidenţiazӑ cȃteva elemente esenţiale ale peisajului geografic, ce favorizeazӑ existenţa unei frumoase iluzii optice. Practic, ochiul este minţit de peisaj cum cӑ drumul ar urca la deal, cȃnd de fapt el coboarӑ.

Astfel de fenomene au mai fost întâlnite și în zona Bucium, din Iaşi, dar şi în Munţii Gutâi, la trecerea dintre Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Pasul Tihuţa şi chiar o porţiune în Babadag, Tulcea, Obârşia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău.

Explicația experților este valabilă numai în cazul zonei de la Cavnic, Maramureş, dar în celelalte cazuri ar putea fi vorba și despre un câmp electromagnetic.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *