Vrei să fi sănătos? Vorbește!

Laughing young guy enjoying a conversation over the cellphone

loading...

Daca stai de vorba doar zece minute, cu altcineva, iti imbunatatesti memoria si capacitatile cognitive, afirma autorii unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, SUA.

3.610 persoane cu varste cuprinse intre 24 si 96 de ani au fost supuse unui examen psihic sumar si unui test de memorie. De asemenea, au fost intrebate cat de des vorbesc la telefon cu prieteni, rude si vecini, si de cate ori pe saptamana se intalnesc cu acestia.
Datele obtinute au aratat ca exista o corelatie intre interactiunile sociale, pe de-o parte, si performantele cognitive si memorie, pe de alta parte. Cu cat oamenii socializeaza mai mult, cu atat mintea lor „functioneaza” mai bine.
Un alt test a aratat ca o discutie preliminara de numai 10 minute, cu colegii de echipa, poate conduce la obtinerea unor rezultate mai bune la teste ce masurau performantele intelectuale si capacitatea de memorare.
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca interactiunile sociale influenteaza pozitiv intelectul, in timp ce izolarea sociala, din pacate tot mai frecventa in societatea moderna, are consecinte negative, accelerand deteriorarea capacitatilor mentale.

Sursa: Sciencedaily

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *