Acestea sunt geniile lumii, oameni cu IQ extrem de ridicat

goethe

loading...

15. William Shakespeare
Adesea mentionat ca poet national al Angliei, William Shakespeare a avut un IQ estimat la 210 si este, in general ,considerat ca cel mai mare scriitor de limba engleza si dramaturg care a trait vreodata.
14. Nikola Tesla
Nascut in timpul unei furtuni cu fulgere in 1856, teoriile sale au pus baza cunostintelor moderne despre curentul alternativ si puterea electrica. Tesla avea un IQ care variaza de la 160 la 310, in functie de diferite masuratori. El a avut o rivalitate intensa cu Thomas Edison de-a lungul vietii sale, si multe dintre proiectele sale au fost finantate de catre JPMorgan, care va deveni mai tarziu partenerul sau de afaceri. Fizicianul sarb a murit sarac, intr-o camera de hotel din New York, in 1943.
13. Leonhard Euler
Leonhard Euler a fost un matematician si fician elvetian. Nascut in 1707 si educat in Basel, Euler si-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale in Sankt-Petersburg si Berlin. IQ-ul sau variaza intre 180 si 200.
Euler a fost unul dintre fondatorii matematicii pure si dezvoltate studiul de calcul integral. Avea o memorie legendara si putea recita intrega „Eneida”, fara nicio greseala.
12. Galileo Galilei
Galileo a fost un filosof italian, astronom si matematician. Nascut in 1564, printre realizarile sale se numara imbunatatirea telescoapelor si observatiile astronomice realizate astfel, precum si suportul pentru copernicanism. Galileo a fost „parintele fizicii moderne” si „parintele stiintei”.
Argumentele sale in favoarea unei teorii copernicane si a unui model negeocentric al sistemului solar au dus la judecarea lui Galileo si la interdictia publicarii lucrarilor sale. Se estimeaza ca avea un IQ de 200.
11. Carl Gauss
Considerat a fi cel mai mare matematician german al secolului al XIX-lea, Carl Gauss a fost un copil minune care a continuat sa contribuie la teoria numerelor, algebra, statistici, si analize. Scrierile sale au fost deosebit de influente in studiul electromagnetismului. Se estimeaza ca avea un IQ de pana la 300.
10. Thomas Young
Thomas Young a fost un medic englez si fizician, acesta facand descoperiri importante in optica si anatomia umana.
A reusit, anterior lui Champollion, sa descifreze partial hieroglifele egiptene. Alte contributii notabile se inscriu in domeniile: mecanica, fiziologie, muzica. Avea un IQ cuprins intre 180 si 200.
9. William Sidis
William Sidis (sursa de inspiratie pentru filmul „Good Will Hunting”) a fost un copil-minune american, acesta avand un IQ care a variat intre 200-300, in functie de diferite masuri. La varsta de 2 ani, Sidis citea The New York Times si scria scrisori la o masina de scris, atat in limba engleza si franceza.
El a fost acceptat la Harvard la varsta de 9 ani, dar universitatea nu l-a lasat sa participe la cursuri din cauza „imaturitatii emotionale”. A urmat Tufts in schimb timp de doi ani, pana cand a fost primit la Harvard.
Reporterii l-au urmat peste tot, iar el in cele din urma a devenit un pustnic si se muta dintr-un oras in altul, folosind nume false, pentru a evita lumina reflectoarelor. A murit la varsta de 46 de ani de la un accident vascular cerebral masiv.
8. Gottfried Leibniz
Gottfried Leibniz a fost un filosof german si logician care este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru inventarea calcului diferential si integral. IQ-ul sau variaza intre 182-205. Alaturi de Newton, Leibniz este considerat fondatorul analizei matematice moderne
7. Nicolaus Copernicus
Copernicuc a fost un matematician si astronom polonez, acesta descoperind centrul heliocentric al universului, in care soarele si nu pamantul este centrul sistemului nostru solar. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 160 si 200.
6. Rudolf Clausius
Rudolf Clausius a fost un fizician si matematician german, cel mai bine cunoscut pentru formularea a celei de a doua legi a termodinamicii. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 190 si 205.
Clausius facut din termodinamica o stiinta, a inventat termenul „entropie” si a dezvoltat teoria cinetica a gazelor.
5. James Maxwell
James Maxwell a fost un fizician si matematic scotian, care este cel mai bine cunoscut pentru formularea teoriei clasice de radiatii electromagnetice. Ar fi avut un IQ de 205.
Maxwell este creditat ca a pus bazele teoriei cuantice. Einstein l-a venerat intreaga sa viata.
4. Isaac Newton
Faimos pentru legea gravitatiei, fizicianul si matematicianul englez a contribuit la revolutia stiintifica din secolul al XVII-lea. Se estimeaza ca avea un IQ cuprins intre 190 si 200.
3. Leonardo da Vinci
Pictor, sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist, si scriitor, Leonardo da Vinci a fost, probabil, persoana cu cele mai diverse talente care a trait vreodata. Geniul sau creator si spiritul sau inventiv si-au pus amprenta asupra epocii, fiind considerat arhetipul omului renascentist.
Leonardo da Vinci a conceput masini de zburat, un tanc, o masina de socotit si multe altele. Putine din inventiile sale au putut fi puse in practica in cursul vietii sale. A facut descoperiri importante si in domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii si hidrodinamicii. Ar fi avut un IQ cuprins intre 180 si 220
2. Albert Einstein
Einstein a fost un fizician teoretician de etnie evreiasca, nascut in Germania. A fost autorul teoriei relativitatii si unul dintre cei mai straluciti oameni de stiinta ai omenirii. Mai mult, Einstein fost un activ militant al pacii si sustinator al cauzei poporului evreu. A murit in 1955, la varsta de 76 de ani. Avea un IQ care varia intre 205 si 225.
1. Johann Goethe
Considerat de Einstein a fi „ultimul om din lume care sa stie totul”, Goethe a fost un poet german care a dezvoltat una dintre cele mai vechi teorii cunoscute ale evolutiei. Este considerata una dintre cele mai de seama personalitati ale culturii universale. A avut un IQ cuprins intre 210 si 225.

Sursa: ziare.com

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *