Adevărul despre Arca lui Noe
Arca lui Noe – existenta potopului biblic nu poate fi contestata. Dar unde este Arca lui Noe? Acesta era titlul care trona in anul 2010 pe majoritatea siturilor sau surselor media din intreaga lumea. Stirea a facut inconjurul lumii desi presupusa locatie a acestei nave gigant era cunoscuta inca din vechime: Muntele Ararat din Turcia. In cele ce urmeaza va vom aduce la cunostinta cateva elemente senzationale despre POTOP si despre ARCA LUI NOE.
Inainte de toate este bine sa stim ca potopul biblic nu este doar o poveste dezvoltata de Biblie sau crestini, marea Apocalipsa prin inundarea pamantului fiind prezent in majoritatea culturilor sau religiilor. Ceea ce inseamna ca nu este un eveniment inventat, ci un eveniment care a aparut in acelasi timp in timpuri de poate chiar zeci de mii de ani, pe aproximativ toata suprafata pamantului. Potrivit wikipedia potopul apare de la sumerieni, în Epopeea lui Ghilgameș, până la egipteni (când lumea era inundată de Nun, zeul Nilului), de la Deucalion (atunci când Zeus și Poseidon au trimis potopul asupra lumii) până în Biblie. Mulți spun că potopul a fost real și că, cândva, întreaga planetă a fost inundată de apă, probabil la impactul unei comete (scrierile maiașe arată acest lucru, că potopul a început după ce a apărut ceva straniu pe cer). Geologii spun că atunci s-ar fi format Marele Canion. În realitate, nu s-a petrecut niciun astfel de potop de pe vremea omului, pentru că planeta nu arată semne de potop decât de-acum milioane de ani.
Potrivit datelor biblice, arca lui Noe era o constructie simpla, paralepipedica, construita din lemn de chiparos, tencuita cu smoala pe ambele parti, lata de aproximativ 23 de metri, lunga de 140 de metri si inalta de alti 14 metri; ea avea un singur geam, de mici dimensiuni, si o singura usa, aflata la jumatate. La randul ei, „Epopeea lui Ghilgames” aminteste de un potop universal si de arca eroului Utnapistim, construita insa sub forma unui cub cu latura de 60 de metri.
In 2012, potrivit unui articol publicat în Washington Post, ne este prezentata cercetarea unui explorator, acelasi care a descoperit şi Titanicul si care a condus de aceasta data o echipă de cercetători în Marea Neagră, pentru a căuta dovezi referitoare la Potopul lui Noe. La aproximativ 170 de metri adâncime, celebrul explorator Robert Ballar a găsit dovezi ale unui potop catastrofal petrecut cu 7.500 de ani în urma, acesta fiind, posibil, ”Potopul lui Noe”. De asemenea, o alta teorie arată că apariţia speciilor acvatice specifice mediteraneene pe litoralul românesc, nu poate fi explicat decât prin faptul revarsării Mediteranei in actuala Mare Neagra, fenomen care nu ar fi putut surveni decat pe fondul unui tsunami care poate fi numit mai degraba potop.
La graniţa dintre trei ţări, Rusia, Iran şi Turcia – se înalţă golaş şi lipsit de copaci (până la 5.165 metri) Muntele Ararat. Numeroase relatări ale istoriei confirmă că legendara arcă, părăsită de biblicul Noe, de familia lui şi de animalele supravieţuitoare, s-ar găsi în continuare pe vulcanul stins din Podişul Armeniei turceşti. În cursul secolelor au fost întreprinse multe expediţii pe muntele care ar adăposti rămăşiţele giganticei arce. După părerea preotului babilonian Berossos (475 î.Hr.), consemnată de Iosif Flaviu, se puteau găsi resturi ale corabiei noahice pe „muntele Kurzilor” şi, încă de pe vremea lui, armenii posedau părţi din ea. Aspecte asemănătoare sunt relatate şi de Părinţii Bisericii. Cercetări serioase au fost întreprinse în timpul Evului Mediu, dar şi ulterior.
În 1670, olandezul Jan Struys a vizitat pe numitul munte un eremit, de la care a primit o cruce confecţionată din lemnul arcei, precum şi o confirmare scrisă a faptului că monahul tăiase personal lemnul din arcă (sursa www.laurentiudumitru.ro). O explicaţie asemănătoare a lăsat înaintea plecării în eternitate unul dintre învăţaţii britanici. Arca pare să fie îngropată sub un gheţar, iar jumătate din ea să se afle într-un lac de sub vârful muntelui. O parte devine vizibilă la sfârşitul unei veri toride.
In anul 1972, un satelit lansat de NASA a surprins unele imagini detaliate ale Muntelui Ararat, imagini realizate cu precadere in zona mentionata de exploratorii amintiti. Rezultatul a fost uimitor: un contur nefiresc, masiv si de forma paralelipipedica, aflat la altitudinea de 4.000 de metri.
sursa: misterele-lumii.ro