Află cum va arăta omul viitorului

omul-viitorului

loading...

La fel ca și Universul, oamenii evoluează. Această evoluție este una lentă și schimbările majore au nevoie de timp, probabil centenarii sau chiar milenii pentru ca oamenii să-și schimbe înfățișarea.

Acest fapt nu este unul definitoriu pentru ceea ce va însemna viața în viitor, dar există numeroși futurologi curioși care s-au întrebat cum vor arăta oamenii peste 500 sau 1000 de ani.

Oamenii vor fi mai înalți

În ultimii 150 de ani, înălțimea medie a omului a crescut cu 10 centimetri. În 1880, înălțimea medie a unui bărbat era de 170 centimetri, iar în prezent este de 180 centimetri. Această creștere nu poate fi înțeleasă decât din punct de vedere genetic pentru că altfel nu se poate explica. Geneticienii susțin că alimentația din copilărie a jucat un rol important în creșterea mediei înălțimii. Dacă acest raport se va menține, atunci omul peste 500 de ani va măsura cel puțin 2 metri în înălțime.

Mai mult de atât, dacă s-ar înființa o colonie pe Marte, oamenii născuți acolo vor fi cu cel puțin 40% mai înalți decât cei pe de Terra. Acest fapt se datorează atracției gravitaționale scăzute de pe Planeta Roșie.

Oamenii viitorul vor avea creierul mai mare, dar și ochii la fel de mari

Dr. Alan Kwan, specialist în genetică la Universitatea Washington susține că omul din viitor va avea creierul mult mai mare în comparație cu cel din prezent. Evoluția nu poate fi oprită și la fel cum Universul crește de la un moment la altul, așa și volumul creierul uman va crește. Un alt aspect menționat de specialistul american se referă la creșterea mărimii ochilor. Acest aspect este pus pe faptul că omul va reuși să stabilească colonii pe planetele din sistemul solar și acolo lumina va fi mai puțin intensă decât pe Terra, iar din acest motiv structura ochilor se va modifica.

Ciudat este faptul că în urmă cu 20.000 de ani creierul a început să se micșoreze și procesul continuă și în acest moment.

Oamenii vor avea cioc în loc de dinți

Geneticienii susțin că ciocul este mult mai practic decât dinții care putrezesc și trebuie schimbați. Este posibil ca în viitorul îndepărtat dezvoltarea umană să elimine toate slăbiciunile din corp și acele verigi slabe să fie înlocuite cu unele mai puternice. Omul cu cioc este doar un scenariu, puțin probabil al prima vedere. Cu toate acestea, dacă privim în mitologie, există numeroși zei cu cap de păsări sau chiar cioc.

Oamenii ciudați din viitor

Cea mai șocantă previziune cu privire la înfățișarea omului din viitor este realizată de zoologul Douglas Dixon. Acesta susține că evoluția umană a început în urmă cu 200.000 de ani și de atunci omul a trecut prin numeroase schimbări de înfățișare și comportament. Dacă omul viitorul va călători și va trăi mai mult în spațiu, atunci cu siguranță că înfățișarea sa se va schimba dramatic. Omul viitorul va arata precum un monstru, dar cu siguranță că va fi mul mai evoluat din toate punctele de vedere. Până la urmă viața nu va ține cont atât de mult de aspectul fizicului atunci când vine vorba despre vigoarea organismului. La acest aspect se adaugă și intervențiile genetice pe care omul le va realiza singur.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *