Beneficiile miraculoase ale unui zarzavat banal
De la pătrunjel, poţi folosi tot, nu doar frunzele, şi pentru orice boală, nu doar la ciorbă! Pentru multă lume, pătrunjelul este cel mai comun zarzavat adăugat în mâncare. Alţii au învăţat că îşi împrospătează respiraţia dacă mesteca frunzele proaspete ale acestei plante. Să scoatem la lumina beneficiile pe care le poate avea această plantă:
Frunzele de pătrunjel curaţă organismul de toxine şi boli
Partea aeriană a plantei se mândreşte cu de patru ori mai multă vitamina C decât o portocală, cu mai multe proteine decât au două ouă şi cu o cantitate însemnată de fier.
Curăţă organismul de toxine, de efectele negative ale consumului de alcool şi fumatului şi de nisipul la rinichi.
Întăreşte sistemul imunitar şi pe cel nervos graţie conţinutului ridicat de vitamina C, B12 şi betacaroten.
Reglează secreţiile hormonale şi inhiba formarea tumorilor.
Îţi limpezeşte privirea: în afară de faptul că îmbunătăţeşte vederea pe timp de noapte, datorită conţinutului de vitamina A, sucul de pătrunjel accelerează vindecarea conjunctivitei.
Rădăcina de pătrunjel combate cancerul
Nutriţioniştii recomanda consumul rădăcinii de pătrunjel în stare crudă, sub formă de suc (cam 100 ml pe zi) sau salata. Iată cum folosesc aceste preparate sănătăţii tale:
– lupta împotriva cancerului: o acţiune puternic antitumorală şi atenuează efectele chimioterapiei asupra organismului.
– ține alergiile sub control.
– înlătură durerile menstruale şi reglează menstruaţia.
– echilibrează tensiunea arterială în cazul hipertensivilor.
Sursa: ecuisine.ro