Ce nu se știe despre una dintre cele mai negre zile din istoria omenirii

0911

loading...

Sunt inca foarte multe lucruri care n-au fost explicate sau publicate despre atentatele din septembrie 2001. In fiecare an apar noi concluzii si noi anchete. Iata ca britanicii au pus cap la cap cateva date interesante.

1. Numarul de copii care au pierdut un parinte in evenimentele din 9/11 a fost de 3051. 17 bebelusi au fost ulterior nascuti de femeile ai caror soti au murit in timpul atentatelor. La noua luni dupa 9/11, numarul de nasteri din New York a crescut cu 20%, fata de aceeasi luna din 2000.

2. Conform cercetatorilor, consumul de alcool in Manhattan, in saptamana de dupa 9/11 a crescut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Consumului de tutun a crescut cu 10%, consumul de marijuana cu 3,2%, iar participarea oamenilor la slujbele din biserici s-a inmultit cu 20%.

3. Valoarea totala a obiectelor de arta pierdute atunci cand Turnurile Gemene s-au prabusit, a depasit 100 de milioane de dolari. Printre ele se numara elementele de sculptura ale WTC, facute de Alxander Calder, tapiteria World Trade Center Tapestry, realizata de Joan Miro si multe tablouri de Picasso sau David Hockney.

4. Unul dintre eroii necunoscut de la 9/11 a fost un caine pe nume Roselle, un labrador care si-a condus proprietarul, orb, care era la etajul 78 al Turnului de Nord. L-a scos teafar de acolo si l-a ghidat apoi pana la casa unui prieten.

5. Pompierilor le-au trebuit 100 zile pentru a stinge toate focurile aprinse de atacurile de la New York.

6. Numai 291 de cadavre au fost recuperate „intacte” de la Ground Zero. Parintii Lisei Anne Frost, in varsta de 22 de ani, care a fost pasagera in zborul 175, care a lovit turnul de sud, au asteptat aproape un an pana ca un obiect care a apartinut fiicei lor sa fie gasit prin moloz de cautatorii specializati.

7. in total, muncitorii au cernut peste un milion de tone de moloz si cenusa si cauta in continuare, si astazi, obiecte personale ale victimelor. Ei au descoperit pana acum 65.000 de astfel de bunuri sau ramasite, inclusiv 437 de ceasuri de mana si 144 de verighete.

8. Cu trei ore inainte de atacuri, un aparat numit Generator aleator de evenimente, aflat la Princeton University, a prezis un eveniment faptul ca un eveniment cataclismic era pe cale sa se intample.

9. Sectiunea din Pentagon, lovita de Zborul 77, fusese renovata recent, cu 258 de milioane de dolari. Peretii au fost consolidati si ferestrele au fost intarite, asa ca multe dintre ele au ramas intacte dupa atentat.

10. Primele patru cele mai cautate subiecte pe Google in saptamana dinaintea 9/11, au fost: Nostradamus, CNN, World Trade Center si Osama bin Laden.

11. Romanul american cel mai bine vandut in anul 2001 a fost Desecration: Antichrist Takes the Throne, de Tim LaHaye si Jerry Jenkins.

12. Atunci cand coordonatorul atentatelor, Mohamed Atta, a facut checkin-ul pe aeroportul Logan, din Boston, numele sau a declansat o alerta in sistemul de securitate a aeroportului si bagajele sale nu mai fost urcate in cala avionului.

13. Sute de memorii, dedicatii, crucifixuri si opere de arta au fost create din otelul de la Ground Zero.

14. intr-un exercitiu numit „The Guardian Vigilant”, NORAD (North American Aerospace Defense Command), care este responsabil pentru apararea spatiului aerian al SUA, simulase de cel putin patru deturnari de avioane in saptamana dinainte de 9/11 si in dimineata atacurilor era programat un alt exercitiu de acest fel.

15. Magnatul din domeniul imobiliar, Larry Silverstein, a incheiat un contract de inchiriere pe 99 de ani a World Trade Center cu suma de 3,2 miliarde de dolari cu sase luni inainte ca turnurile sa fie distruse.

16. La inceputul acestui an, numarul oficial al mortilor provocate de 9/11 a fost ridicat la 2753. Asta dupa ce Jerry Borg, un contabil care lucra si ca actor pe un contract de o jumatate de norma, a murit la sfarsitul anului 2010 de o boala de plamani provocata de inhalarea de praf, din apropierea World Trade Center.

17. Cinci dintre teroristii responsabili de atentate s-au cazat intr-un motel chiar in apropierea serviciului secret american, NSA, cu cateva zile inainte de atacuri.

18. Cutiile negre ale zborului 77 au fost descoperite in interiorul Pentagonului la 12 septembrie 2001. Secretarul de Stat, Donald Rumsfeld, a declarat ulterior ca datele au fost irecuperabile. Acest lucru este considerat o premiera in ultimii 40 de ani – pana atunci si de atunci incoace, nicio cutie neagra nu a mai fost declarata irecuperabila total.

19. Un loc de rugaciune musulman a fost distrus atunci cand World Trade Center s-a prabusit.

20. John Patrick O’Neill, un agent special al FBI, care a investigat Al-Qaeda si primul atac asupra World Trade Center, din 1993, a parasit FBI-ul din motive politice. El a preluat jobul de sef al securitatii de la World Trade Center – iar in cele din urma a murit pe 9/11.

21. Oamenii de stiinta au profitat de interdictia de zbor de trei zile, impusa in Statele Unite, pentru a efectua experimente privind efectul avioanelor cu reactie asupra atmosferei. Ei au descoperit ca zilele au fost un pic mai calde si noptile mai reci, sugerand astfel ca gazele evacuate de avioane in timpul zborului actioneaza la fel ca norii, protejeaza Pamantul de soare in timpul zilei si mentin caldura pe timpul noptii.

sursa: toataromania.forumhit.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *