Cel mai frumos castel din Europa se află în România!

castelul-Peles-Sinaia

loading...

Într-un top al celor mai frumoase cinci reședințe regale de vară din Europa, deschise publicului, publicat de cotidianul francez „Le Figaro”, pe primul loc se află Castelul Peleș. Celelalte patru castele incluse în top sunt: Palatul Godolo din Ungaria, Casa Osborne din Marea Britanie, Castelul de la Miramar din Italia și Castelul La Pena din Portugalia.

„Castelul Peleș este spectaculos. Este o minune a complexității și a stilului Deco, marcată de gustul german al sfârșitului de secol XIX”, scrie Le Figaro.
“În zona rurală a României, în inima staţiunii montane Sinaia, care era un loc ultra-chic în secolul XIX, Castelul Peleş a fost, până în 1947, reşedinţa ultimului rege al României, Mihai I”, scrie Le Figaro, în secţiunea dedicată domeniului şi denumită “Acasă la regele Ferdinand”.

Le Figaro aminteşte de “Ferdinand I, din familia Hohenzollern şi de soţia sa, Elisabeth de Wied, cunoscută drept Carmen Sylva (poetă premiată de Academia Franceză), care a ridicat acest castel în 1877, capodoperă a stilului «trubadur», a cărui arhitectură complicată l-ar fi putut inspira pe Walt Disney”.

“Interiorul nu dezamăgeşte. Realizat în lemn negru, plin de fantezie, este o minune de complexitate a stilului deco, cu marca stilului german de final de secol XIX. Scările cu decoraţiuni sculptate şi piesele de mobilier te lasă fără cuvinte. Vizitatorii pot vedea vechile apartamente private ale familiei regale, pe care dictatorul Ceauşescu le folosea pentru vizitele şefilor de stat străini. Priveliştea din jur este superbă, cu păduri de brad, preerie, numai bune pentru plimbări bucolice”, mai scrie publicaţia.

Potrivit Le Figaro, punctul forte al Peleşului este spectaculozitatea clădirii şi a zonei în care este plasată. Punctul slab este faptul că în împrejurimi există puţine locuri unde s-ar putea caza turiştii.

Sursa: jurnalspiritual.eu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *