Cum te poate păcăli gustul de cașcaval sau șuncă. Motivul pentru care suntem dependenți de fast-food

cascaval si sunca

loading...

Creierul nostru este pacalit ca simte de exemplu gust de cascaval sau de sunca. In realitate, insa, ingredientele adevarate sunt inlocuite cu aditivi alimentari care intensifica gustul in mod artificial.

Cel mai des folosit este glutamatul de sodiu, care creeaza dependenta de un anumit gust. Cei mai afectati sunt tinerii, care ajung sa consume fast-food chiar si la mesele principale. Specialistii atentioneaza ca un nivel crescut de glutamat distruge sistemul nervos si poate provoca tulburari cardiace, dureri musculare si obezitate.

Medicii atrag atentia ca organismul are nevoie in fiecare zi de vitamine si minerale. Recomandarea este de a consuma fructe si legume zilnic.

Sursa: sanatate.bzi.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *