Declarația șocantă a unui celebru chimist: ”am fost surprins că se fabrică medicamente cu capacitatea de a ucide”
Shane Ellison este un chimist strălucit, doctor în chimie organică, ce a lucrat timp de mulţi ani în laboratoarele unor mari companii farmaceutice cum ar fi Array BioPharma sau Eli Lilly. Tocmai de aceea, interviul pe care l-a acordat unui post de televiziune din America despre industria farmaceutică este mai mult decât revelator.
„Sunt chimist. Îmi place abordarea științifică. Însă când am lucrat în industria farmaceutică m-am ciocnit cu respingerea completă a științei. Managerii acestor companii farmaceutice, chiar şi la interviurile de angajare, nu ezitau să spună următoarele: «Ţineți minte că noi dezvoltăm medicamente pentru a înlătura simptome. Noi nu tratăm». Deci este un model de business care conduce la a oferi oamenilor medicamente toată viața. Şi ce este de făcut când se termină cu simptomele? Se trece la următorul nivel de publicitate a medicamentelor: adică la inventarea maladiilor!”, a afirmat chimistul.
Ellison spune că dacă nu există simptome, atunci se termină clientela pentru vânzări și rămâne doar să se inventeze alte maladii. „Cu preparatele psihiatrice puteți inventa maladii la nesfârșit. Există două cuvinte de care se teme un psihiatru. Două cuvinte: «dovediți asta»”, a mai spus Shane Ellison.
„Fiind chimist, am fost surprins că se fabrică medicamente cu capacitatea de a ucide. Acest lucru se depistează în toate laboratoarele. Medicamentele sunt periculoase, ineficiente, provocând aceleași efecte pentru care ele sunt aparent concepute. Ne putem atunci întreba cum reușesc companiile farmaceutice să le vândă. Cum le vând?”, a continuat acesta.
Shane Ellison a explicat că marile companii farmaceutice au departamente întregi de marketing, iar giganții farmaceutici au cele mai bune departamente de marketing din lume. „Sunt pur și simplu geniale. Trebuie doar să plăteşti profesioniștii – medicii, savanții, psihiatrii – pentru rapoartele pe care le ceri, apoi ei îţi dau rezultatele potrivite care arată că studiul a avut, chipurile, efecte pozitive.”, a detaliat chimistul.
„Cel puțin 125 de mii de persoane mor în fiecare an din cauza medicamentelor prescrise de medici! S-ar crede că ar trebui să se cheltuiască mai mulți bani pentru cercetare, pentru a reduce rata mortalității. Ei bine, nu. Companiile farmaceutice continuă să dezvolte marketing-ul: publicitate, publicitate, publicitate. Adică să hipnotizeze oamenii”, a adăugat el.
„Oamenii sunt hipnotizați și obișnuiți cu medicamentele, sunt îndreptați către psihiatri, în aşa fel încât să înghită în liniște noul Cymbalta sau noul Prozac sau orice altceva le vor oferi companiile farmaceutice, indiferent de numele preparatului. Astfel a apărut o industrie de miliarde de dolari, care face o mulțime de oameni bolnavi și care mai şi prosperă în urma acestui lucru”, a mai spus chimistul.
sursa: mihailescubib.blogspot.ro