Existența Vechiului Testament, confirmată de o descoperire din vremea regelui David

descoperire david

loading...

O descoperire importantă din vremea regelui David a fost făcută în teritoriul palestinian din Cisiordania, care ar putea reprezenta o dovadă în plus a confimarii textului Vechiului Testament. Artefactul consta într-un pilon sculptat descoperit în apropiere de Betleem, iar el datează din timpul Primului Templu.

Binyamin Tropper, un ghid turistic israelian care credea că a făcut descoperirea, a aflat cu uimire că descoperirea sa a fost ţinută în secret de mulţi ani, de către Autoritatea Israeliană de Antichităţi (IAA), potrivit Fox News.

“Când mi-am dat seama de semnificaţia stâlpului, i-am spus şefului meu să vorbească cu IAA. Însă, IAA a spus că (descoperirea – n. red) este grozavă, dar acum păstraţi tăcerea”, a spus ghidul.

Descoperirea lui Tropper ar putea fi o dovadă a lumii descrise în scrierile din Vechiul Testament. Stâlpul care are o vechime de 2.800 de ani ar putea ajuta la punerea pe hartă a celor descrise în biblie, considera arheologii.

Dar, din cauza complexităţii relaţiilor arabo-israeliene, descoperirea este ignorată, spun experţii. Aceasta este muşamalizata pentru o evita o bătălie politică majoră privind pretenţiile asupra Țării Sfinte.

“Deoarece aşezarea este situată în Cisiordania (situată în teritoriul palestinian – n. red.) şi nu în interiorul graniţelor oficiale ale Israelului, este mai problematic să excavezi acolo decât în Israel”, a spus Yosef Garfinkel, profesor de arheologie de la Universitatea Ebraică din Israel.

Tropper a explicat că în ultimii 20-30 de ani, o dezbatere internă în Israel a dus la punerea de acord asupra mărimii şi importanţei regatului regelui David, aşa cum este descris în Biblie.

“Forma acestui pilon este în concordanţă cu perioada din vremea Primului Templu şi ar ajuta la furnizarea de dovezi concrete despre existenţa regelui David în Israel”, a declarat ghidul.

Regele Solomon este considerat că a construit Primul Templu, aşa cum se detaliază în Vechiul Testament. Locul de cult a fost distrus de regele Nabucodonosor al II-lea în anul 587 i.Hr.

Garfinkel a spus că pilonul marchează intrarea într-un tunel de apă din timpul Primului Templu. Unul similar denumit Siloam există şi la Ierusalim şi este considerat că a fost un proiect al regelui biblic Ezechia.

Sursa: Ziare.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *