Ființele magice intermediare între oameni și îngeri

elf

loading...

In a doua jumatate a secolului al XVII-lea, un carturar a adunat toate relatarile pe care le-a gasit despre elfi si a scris un manuscris uimitor intitulat The Secret Commonwealth of Elves, Fauns and Fairies. Era prima incercare sistematica de a descrie metodele si organizarea straniilor creaturi care reprezentau o adevarata plaga pentru fermierii din Scotia. Autorul, reverendul Kirk, a studiat teologia La St. Andrews, obtinand diploma de profesor la Edinburgh.

Kirk a inventat denumirea de „Comunitatea Secreta” pentru a descrie organizarea elfilor. Iata rezumatul celor descoperite de el despre elfi si alte creaturi aeriene:
1. Natura lor este intermediara intre om si ingeri.
2. Din punct de vedere fizic, au corpuri foarte usoare si fluide, comparabile cu norii. Pot fi vazuti mai ales in amurg. Pot sa apara si sa dispara dupa cum doresc.
3. Din punct de vedere intelectual, sunt inteligenti si curiosi.
4. Au puterea de a lua cu ei orice doresc.
5. Traiesc in interiorul pamantului, in pesteri, in care pot ajunge prin orice crapatura sau deschizatura prin care trece aerul.
6. Cand oamenii nu traiau inca peste tot in lume, creaturile obisnuiau sa vietuiasca aici si aveau agricultura lor proprie. Civilizatia lor a lasat urme pe muntii inalti; era infloritoare intr-o vreme in care tara era acoperita in intregime cu paduri.
7. La inceputul unei perioade de trei luni, ei isi schimba asezarile deoarece nu pot sta prea mult in acelasi loc. In afara de asta, le place sa calatoreasca. Atunci se intalnesc oamenii cu ei, chiar la drumul mare.
8. Sunt impartiti in triburi. Ca si noi, au copii, doici, casatorii, inmormantari etc., numai daca nu le fac pentru a-si bate joc de obiceiurile noastre sau pentru a prezice evenimentele terestre.
9. Se spune ca au niste case minunat de mari, foarte frumoase, dar in majoritatea imprejurarilor sunt invizibile pentru ochii omenesti. Kirk le compara cu niste insule fermecate. Casele sunt echipate cu lampi ce ard in continuu si cu focuri ce nu au nevoie de combustibil.
10. Vorbesc foarte putin. Cand discuta intre ei, limba lor seamana cu un fel de fluierat.
11. Cand se arata oamenilor, imbracamintea si limba lor sunt similare cu ale acestora.
12. Sistemul lor filozofic se bazeaza pe urmatoarele idei: nimic nu moare; toate lucrurile evolueaza ciclic astfel incat cu fiecare ciclu sunt reinnoite si imbunatatite.
13. Se spune ca au o ierarhie, lideri, dar nu au nicio credinta vizibila in Dumnezeu, nicio religie.
14. Au multe carti usoare si placute, dar si lucrari serioase si complexe referitoare la lucruri abstracte.
15. Pot fi facuti sa apara la dorinta in fata noastra prin intermediul magiei.

Sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *