Medicina viitorului – criogenarea

 criogenare2

loading...

Oamenii de știință nu încetează o clipă să uimească prin noile descoperiri. Criogenarea, care presupune congelarea materiei biologice la o temperatură care nu îl distruge, ci îl păstrează în stare perfectă, nu este o noutate. Totuși, ea continuă să fascineze.

Există două posibilități ulterioare criogenării, prima fiind vitrificarea. Prin această tehnică, sângele este înlocuit cu un amestec de substanțe chimice, cum ar fi o soluție de conservare de organe.

Tehnica a îmbunătățit în mod substanțial fiabilitatea congelării și decongelării embrionilor. La începutul anului trecut, oamenii de știință au reușit să criogeneze creierul unui iepure și ulterior să-l decongeleze, însă nu se știe exact dacă ar fi fost conservate funcțiile creierului.

Personalitatea, aptitudinile și amintirile noastre sunt într-o oarecare măsură definite de conexiunile dintre neuroni. Astfel, a doua posibilitate presupune descărcarea conținutului creierului pe un calculator, care permite persoanei să trăiască ca un robot în viitor.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *