Medicina viitorului – vindecarea emoțională!

vindecare emotionala

loading...

„Totul este energie.” ~ Albert Einstein

Potrivit Dr. Erin Olivio în articol Energy Medicine: „Domeniul de medicină energetica se bazează pe premisa fundamentală că toate organismele fizice și procesele psihologice (gânduri, emoții, convingeri și atitudini) sunt expresii ale energiei. Prin urmare, toate organismele sunt considerate a fi infuzate „subtil” cu o forță de energie sau de viață. Această forță vitală este cunoscută printr-o varietate de termeni care corespund diferitelor tradiții.

În medicina tradițională chineza se numește chi, în tradiția iudeo-creștină este numită spirit, iar în medicina ayurvedică este reprezentată în dosha.”

Ceea ce anticii au cunoscut în trecut, știința validează acum.

Cum emoțiile pot  afecta organismul

„Cei mai multi psihologi tratează mintea fără să țină cont de corpul fizic. Iar medicii trateaza trupul neglijând mintea sau emoțiile. Dar corpul și mintea nu sunt separate, nu putem trata unul fără celalalt. „~ Dr. Candice Pert

În cartea „Moleculele emoției” scrisă de Dr. Pert: Știința din spatele Medicinei Minte-Corp explică cum o clasă de proteine numite peptide (inclusiv endorfinele) acționează ca un sistem nervos, oferind informații în tot corpul. Teoria Dr. Pert este că suprafața fiecărei celule este acoperită cu receptori pentru peptidele specifice. Aceste molecule liber-plutitoare funcționează ca mesageri. Când avem o emoție specifică, o cascadă de peptide este eliberata și în cele din urmă influențează corpul nostru.

Paul Trachtman explică modul în care funcționează această secvență în Smithsonian Magazine:

„… Datorită peptidelor modulate de emoții, un gând de rușine poate provoca dilatarea vaselor de sânge și ne face să ne înroșim la față ca sfecla. În același mod, moleculele de emoție pot mobiliza celule ale sistemului imunitar pentru a distruge o tumoare incipienta. Tehnici precum meditația sau vizualizarea pot acționa, de asemenea, ca forțe pentru a pune aceste molecule în acțiune.”

Întrebarea este: Dacă emoțiile modifică modul de funcționare a corpului, cum putem experimenta vindecarea prin abordarea modelelor emoționale subconștiente negative?

Aceasta este subiectul unui documentar de ultimă oră despre Medicina Minte-Corp: E-Motion.

Energia emoțiilor

Lideri în domeniul medicinii energetice – inclusiv Sonia Choquette, Dr. Joe Dispenza, Dr. Bradley Nelson, Don Tolman, și alții – cercetează legătura dintre emoții, organism și sănătate în acest documentar.

Luând în considerare că mintea subconștientă este de 1000 de ori mai puternică decât mintea conștientă, putem să ne întrebăm: Ce anume o controlează? Răspunsul se află în emoțiile nerezolvate.

Când avem percepții traumatice îngropate în mintea noastră subconștientă, aceste amintiri emoționale – atunci când sunt declanșate – vor provoca o reacție în organism care eliberează o cascadă de hormoni de stres, modificând astfel fiziologia noastră.

Cum sunt create aceste percepții negative? Prin gândurile noastre, pentru că gândurile creează emoții. Și când simțim o emoție destul de puternică, aceasta este asimilată și perturbă câmpul de energie al corpului. Furie, agresivitate, anxietate, depresie, tristețe – aceste emoții negative se vor stoca în organism și sunt cauza principală a durerii fizice. În cele din urmă, în cazul în care blocajul nu este eliminat, se va dezvolta boala.

Dr. Joseph Mercola oferă un exemplu:

„… Cei care suferă de depresie vor avea de multe ori dureri în piept, chiar și atunci când nu e nimic în neregulă fizic cu inima lor. Durere extremă poate avea, de asemenea, un impact devastator – nu degeaba se folosește expresia „A murit de inimă rea”. De aceea, atunci când pierdem pe cineva drag, riscul de a suferi un atac de cord este 21 de ori în primele zile”!

De asemenea, el subliniază:

„Corpul tău nu poate face diferența între o experiență reală, care declanșează un răspuns emoțional, și o emoție fabricată printr-un simplu procesul de gândire – cum ar fi atunci când ne preocupă ceva negativ care ar putea să apară, dar nu s-a întâmplat de fapt, sau invers, când ne gândim la ceva pozitiv și plăcut.

Faptul că puteți activa răspunsul de stres al corpului (care produce substanțe chimice ce pot face rău), pur și simplu prin intermediul gândirii putem exercita o putere extraordinară asupra stării noastre fizice în orice moment. Mai mult decât atât, aceasta înseamnă că putem manifesta literalmente boala sau vindecarea prin gândire.”

Inutil să mai adaugăm că, pentru a ne bucura de o sănătate vibrantă, este extrem de important să eliberăm bagajul emoțional.

Sfaturi pentru renunțarea la amprentele emoționale toxice

Echipa de experți din documentarul E-Motion consideră că putem acționa pentru a vindeca trupul, mintea subconștientă și sănătatea noastră în ansamblu. Aici sunt câteva modalități:

– Întotdeauna amintiți-vă că mintea noastră este cheia vindecării.

– Așteptați lucruri bune în viață.

– Încetiniți atunci când simțiți că apare o emoție negativă, fiți conștient de ea, onorați-o și eliberați-o.

– Practicați Tehnica de Eliberare Emoțională (EFT). Procedând astfel, noi scurtcircuităm modelele energetice negative de a mai fi asimilate în interiorul corpului.

– Fii clar cu privire la scopul tău în viață. Pentru a descoperi menirea ta, răspunde la întrebarea: „Dacă nu mi-ar fi frică, aș …”

– Realizați în mod regulat un post cu apă pentru a curăța emoțiile problematice din organism.

– Realizați Metoda Călătoria a lui Brandon Bays pentru a elibera rapid emoțiile blocate. Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o tehnică uluitor de simplă care facilitează vindecarea fizică și emoțională într-un timp foarte scurt. Tehnica poate fi învățată și aplicată practic de către orice om, aproape instantaneu și oferă rezultate extrem de profunde, chiar dacă persoana a încercat până atunci alte tehnici care nu au dat randament.

Și, în final, nu subestimați puterea vindecătoare a recunoștinței și a iubirii de sine.

Sursa: suntsanatos.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *