Iubește și te vei vindeca!

vindecare prin iubire

loading...

MOTTO: „Mintea este cauza tuturor bolilor, în timp ce inima este sursa oricărei vindecări.” – Osho

Omul are o nevoie înnăscută de a iubi și a fi iubit. Aceasta este una din principalele nevoi ale oricărei ființe umane. Dacă nu se simte iubit, omul începe să moară puțin câte puțin. Dacă simte că viața sa nu contează pentru nimeni, ea își pierde semnificația chiar pentru el însuși. De aceea Iubirea este cea mai mare terapie posibila. Lumea are nevoie de terapie tocmai pentru ca ii lipsește Iubirea. Într-o lume plină de iubire, nici o terapie nu ar mai fi necesară.
La ora actuala, psihologii au înțeles că dacă nu este îmbrățişat și sărutat suficient de mult, copilul nu poate crește normal – atât fizic, cât și psihic. Lui îi lipsește un anumit tip de hrană. Sufletul lui are nevoie de hrană, la fel ca și trupul. Așa cum respirația este esenţială pentru corpul fizic, Iubirea reprezinta respiraţia interioară a sufletului. Acesta trăieşte numai cu iubire.
Îi poţi îndeplini copilului toate nevoile fizice, dar dacă nu îl îmbrăţişezi niciodată, el nu va crește normal. Psihicul lui nu se va dezvolta. Se va simți tot timpul trist, neglijat, ignorat, neiubit. Degeaba a fost hrănit fizic, dacă nu este hrănit și afectiv. Cercetătorii au remarcat faptul că dacă nu este îmbrăţișat, copilul scade în dimensiuni și poate chiar muri, chiar dacă îi este asigurată hrana fizică. Corpul este îngrijit, dar sufletului îi lipseşte iubirea. Astfel, ființa respectivă se izolează, devine ruptă de societate și poate ajunge un proscris (hot, alcoolic, infractor, criminal, etc).
“Iubiți orice (este bun și frumos), dar iubiți !”, spunea un mare actor roman, subliniind astfel cât de importantă este Iubirea. Dar ce să facă cineva care nu poate sau nu știe ce este Iubirea. Pentru o ființă care nu a avut parte de iubire este foarte greu să-și deschidă inima. Sufletul ei nu a fost hrănit și este oarecum mort.
Vestea buna este ca Iubirea este o stare a ființei. Ea se poate simți începând cu lucrurile cele mai mărunte care îți aduc bucurie: o floare, un copac, un animal de casă, etc. Ca să începi să iubești nu este neapărat nevoie să fie o altă ființă lângă tine. Dacă ții la o plantă pe care o ai în casă, atunci vei avea grijă de ea și îi vei vorbi. La fel dacă ai o pisică sau un cățel. Dacă ești într-o livadă sau într-o pădure, ia un copac în brate și strânge-l din tot sufletul ca și cum ar fi cel mai prețios lucru pentru tine. De asemenea, un zâmbet sau o îmbrățișare poate trezi multe sentimente pozitive. Astfel, încet-încet vei cunoaște această stare din ce în ce mai bine. Trebuie doar să ai grijă să o hrănești mereu și sa nu uiți în nicio zi să trezești iubirea din tine.
Deasemenea, poți vedea filme de dragoste, să cânți melodii de dragoste, să privești poze cu îndrăgostiți și, nu în ultimul rând, să citești despre Iubire, ca să cunoști măcar mental ce înseamnă cu adevarat Iubirea.
Acționând astfel, cu siguranță o vei descoperi.
Inima este afectata de emoții
    Atitudinea și emoțiile influențează starea de sănătate. Stresul și furia creează cele mai puternice dezechilibre în corp. Dacă ne stresăm mult simțim anxietate, frustrare, supărare. Atunci tiparul pulsațiilor inimii devine haotic, dizarmonios și astfel scade eficiența inimii. De asemenea, atunci când trăiești o stare intensă de supărare sau furie, corpul produce hormonii stresului, cum ar fi cortizolul care crește glicemia din sânge și adrenalina care crește presiunea sangvină, accelerează pulsațiile inimii și contractă arterele coronare.
Cercetările Institutului HeartMath arată că Iubirea stimulează în principal sistemul endocrin și sprijină sistemul imunitar. Atunci când inima are un ritm armonios, poate trimite semnale calmante și vindecătoare puternice către întregul corp, pentru că inima funcționează ca un mic creier. Când produci o schimbare în inimă, produci o schimbare în întregul corp.
Trăiește cu Iubire!
Aplică acest exercițiu simplu, care durează doar 5 minute, ori de câte ori te confrunți cu tensiuni sau stresuri emoționale (supărare, frustrare, nervi, furie), pentru a-ți regăsi calmul și liniștea interioară.
1. Când ți-ai dat seama că treci printr-un astfel de moment neplăcut, așează-te comod și închide ochii ! Respiră profund de câteva ori. Relaxează-te !
2. Concentrează-ți întreaga atenție în zona centrală din mijlocul pieptului.
3. Adu-ți aminte, cât mai bine, un moment din viața ta când ai avut o emoție pozitivă puternică (bucurie imensă, iubire copleșitoare, recunoștință profundă, etc) și urmărește să retrăiești acel moment cât mai intens.
4. Acum respiră “cu inima” această energie pozitivă. În timpul respirației “prin” inimă ne imaginăm că fiecare mișcare a pieptului aduce cu sine liniște și ușurare, umplându-ne mintea cu echilibru și iubire de sine, primite direct din inima noastră.
5. Când simțim că senzația de stres s-a redus, ne luăm un angajament sincer și ferm de a ancora și menține această stare de alinare, în timp ce ne întoarcem la treburile zilnice.
Ajutându-ne de Tehnicile de Eliberare Emotionala, programăm acest angajament și transmitem mesajul către sistemul nostru energetic, stimulând punctul Gamut prin bătăi ușoare (de exemplu, cu degetele mâinii dominante stimulam punctul Gamut de pe mâna nedominantă, care se află pe piept).
Emoțiile noastre, fie ele pozitive sau negative, nu ne afectează doar pe noi, ci și pe cei din jurul nostru. Un grup de cercetători a dus aceasta idee mult mai departe și urmăresc să o aplice pentru a transforma în bine și pentru a vindeca această planetă pe care locuim împreuna. Secretul este tot centrarea în inima.
Trăirea generală a unei emoții influențează câmpurile magnetice a întregii planete, dar și subconștientul colectiv. Acest fapt este bine cunoscut de francmasoni, dar este utilizat în scopuri malefice. Ei programează premierele filmelor cinematografice la aceeași oră în mai multe țări ale lumii, amplificând astfel efectul negativ generat de acel film. Bineînțeles, filmul respectiv nu este unul de dragoste, ci este un film în care frica, teroarea sau chiar groaza sunt emoții predominante.
La polul opus, este demersul grupului Coerenta Globala care este o inițiativă bazată pe știință, ce dorește să unească milioane de oameni în inimă – simultan, trăind intenționat compasiune și iubire, în același timp, pentru a schimba conștiința colectivă de la starea de instabilitate și disonanță la o stare de echilibru, cooperare și pace globală de durată.
Sursa: http:terapii100.blogspot.ro
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *