Misterul grupelor sanguine

grupa-sanguină

loading...

Are grupa de sânge vreo importanţă pentru viaţa noastră? Cunoaşterea grupei tale sanguine este un instrument important pentru înţelegerea modului în care reacţionează corpul la hrană, susceptibilitatea ta la boli, reacţiile tale naturale la stres şi îți poate da detalii despre tipul tău de temperament. O singură picătură de sânge conţine o compoziţie biochimică la fel de unică pentru tine ca şi amprenta digitală.

Grupa sanguină ar putea prezice susceptibilitatea la anumite boli?

Cercetările au descoperit că indivizii cu anumite grupe sanguine ar putea avea un risc mai înalt pentru anumite boli; studiile au găsit că persoanele cu grupa O au un risc scăzut de boli cardiace, dar un risc mai înalt de a dezvolta ulcere stomacale. Cei care au grupa A au risc mai înalt de infecţii microbiene, dar femeile cu grupa A experimentează o rata mai înaltă a fertilităţii. Alte cercetări au găsit că oamenii cu grupa AB şi B au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.

Oamenii cu grupe diferite de sânge reacţionează diferit la stres?

Oamenii cu grupa A au nivel înalt al hormonului de stres cortizol în corpurile lor şi produc mai mult din acest hormon în situaţii stresante. Pe de altă parte, cei cu grupa O au o reacţie la stres de tipul “luptă sau fugi” care rezultă în supraproducţia de adrenalină. Celor cu gupa O le ia mai mult să se recupereze după stres, deoarece este mai dificil pentru ei să evacueze adrenalina din corpurile lor.

Antigenii cu grupa ta de sânge nu există doar în sânge?

Aceştia sunt pretutindeni în corpul tău, în special pe suprafeţele care interacţionează cu mediul. Acestea includ tractul digestiv, de la gură până la intestinul gros, ca şi pasajele nazale şi plămânii. Deoarece aceşti antigeni de aceeaşi grupă cu sângele sunt peste tot, ei influenţează modul în care reacţionează corpul la hrana pe care o mănânci prin câţiva factori. De exemplu: lectinele din anumite alimente se leagă de antigenii cu grupa ta sanguină şi fac ca sângele să se aglutineze (celulele sanguine se adună în grupuri), acest lucru având ca rezultat senzaţii de oboseală, dureri de cap, probleme digestive, ale pielii, şi o grămadă de alte probleme de sănătate.

Bacteriile intestinale sunt în strânsă legătură cu grupa sanguină?

Oamenii cu grupe de sânge diferite au bacterii intestinale de tipuri diferite, de fapt anumite bacterii au cu 50 000 mai multe şanse să apară la oamenii cu una sau alta dintre grupele sanguine. Acest lucru îşi are originea încă de la strămoşii noştri, ale căror tracturi digestive s-au dezvoltat pentru a primi un tip de regim alimentar sau altul. De exemplu, microbiomul anumitor oameni s-a dezvoltat pentru a descompune mult mai eficient carbohidraţii (grupa de sânge A). Oamenii fără această capacitate (grupa O) tind să stocheze carbohidraţii sub formă de grăsimi. Acest lucru înseamnă că cei care au grupa sanguină A au tendinţa de a arde mai lent carbohidraţii şi pot în general să aibe mai mulţi în dieta lor. În verme ce cei cu grupa sanguină O ard carbohidraţii mare repede şi este bine să-i evite şi să consume mai multe grăsimi pentru energie.

O abordare generalizată a nutriţiei nu funcţionează?

Modele în alimentaţie vin şi pleacă, dar faptele sunt clare: nu oricine are aceleaşi nevoi fundamentale de nutriţie. Cu toţii ştim pe cineva care este strict vegetarian şi o duce bine cu această dietă, în timp ce alţii jură pe dieta Atkins, sau altele similare, sărace în carbohidraţi. Însă trebuie avut grijă mereu că mâncarea să fie una naturală cât mai neprocesată.

După cum ai aflat, grupa sanguină afectează mai mult decât tipul de sânge de care ai nevoie în cazul unei transfuzii – grupa sanguină este un factor genetic care joacă multe roluri în corpul uman. Alegerea alimentelor cu conţinut scăzut de non-aglutinante, care creează un mediu ospitalier pentru flora ta intestinală “bună” şi selectarea alimentelor care combat riscurile de boală specifice grupei sanguine sunt doi primi paşi buni spre crearea unui program nutriţional individualizat special pentru tine.

În Japonia grupa sanguină valorează aproape la fel de mult ca o diplomă de licenţiere? Angajaţii cu studii pe profilul job-ului sunt acceptaţi şi dacă au o grupă sanguină corespunzătoare cerinţelor postului respectiv.

În Japonia persoanele angajate, la diverse firme, sunt împărțite procentual după grupa sanguină pentru un randament maximal: 25% grupa 0, 30% grupa A, 30% grupa B si 15% grupa AB?

Grupa 0 sunt ”Melodici”?

Melodicul este greu de înţeles, fiind de o profunzime greu de atins, ca o fântână al cărei fund prea puţini îl văd sau îl descoperă, deşi acolo de cele mai multe ori se află o comoară. Deşi sunt extrovertiţi tipici, totuşi nu se vor exterioriza în faţa oricui ci doar a apropiaţilor, deşi vor lăsa impresia unei extroverţii faţă de ceilalţi, dar aceasta este una superficială. Sunt foarte sociabili şi de obicei au un fizic foarte atractiv.

Melodicii posedă o excelentă capacitate de adaptare şi sunt foarte sociabili şi comunicativi. Ba chiar sunt centraţi către exterior, către felul în care îi percep ceilalţi, analizează reacţii, ei interpretează, creează profiluri, de aceea sunt buni psihologi. Adoră competiţia şi lupta, însă respinge ferm violenţa de orice tip.

Melodicul simte şi o mare nevoie de mişcare, având multă nevoie de sport pentru a se simţi bine, aceştia au adesea abonamente la săli sau ies în parcuri să alerge ori chiar ajung sportivi de performanţă. Călătoriile şi drumeţiile pe munţi le fac o deosebită plăcere, mai ales dacă vor călători în medii puternic încărcate cultural în care să se afunde avizi de cunoaştere, în care curiozitatea să se nască în mintea şi sufletul lor de sute de ori într-o singură zi. Au o forţă interiora şi o capacitate de învăţare şi reţinere foarte mare.

Grupa A este cea a ”Armonicilor”?

Armonicii sunt personalităţi care se adaptează cu uşurinţă mediului şi situaţiilor, având astfel un puternic comportament de rezervă spre exterior. Cu toate aceste sunt foarte extravertiţi. Deşi este fire competitivă, este însă afectat de concurenţă, având nevoie să i se arate încredere.

Armonicul este deosebit de responsabil, cu un caracter moral foarte ascuţit. Cu toate acestea, nu se lăsă uşor impresionat şi situaţiile de criză nu îi creează panică. În general îşi controlează foarte bine emoţiile. Lucrează strâns legat de ambianţă, are nevoie de un mediu propice şi atunci va da randamente fantastice, având de obicei o putere de muncă, mai ales de creaţie şi sinteză, mult ridicată faţă de celelalte grupe.

Cu toate acestea Armonicul munceşte discontinuu, are nevoie de mai multe activităţi de care să se ocupe, un singur proiect nefiindu-i niciodată suficient şi dacă se poate activităţile să fie diferite. Cu toate acestea dă un randament foarte bun fiindcă are nevoie să se piardă într-o activitate pentru a se detaşa de alta pe care ulterior o va vedea mult mai clar. Armonicul poate fi în frunte sau în urma concurenţei, în funcţie de cât de mult îi prieşte mediul şi cât de important este pentru el o anumită izbândă.

Grupa B – ”Ritmicul”?

Ritmicul este foarte inflexibil şi inadaptabil pentru că evoluează după propriul său ritm, indiferent de ritmul lumii exterioare. Este o fire deosebit de analitică şi simte nevoia detaliului sau al completului, pentru el un rezultat trebuie să cuprinta toate zecimalele fără rotunjire. Nu este empatic, pentru el este deosebit de greu să se pună în locul altora pentru a-i înţelege mai bine. Cade uşor în depresie pentru că acordă atenţie tuturor micilor detalii şi orice proiect presupune micile sale obstacole care îl demoralizează uşor pe Ritmic. Cade adesea în ipohondrie şi acordă o atenţie sporită sănătăţii.

Adesea Ritmicul este un bun matematician şi poate lucra foarte eficient în toate domeniile analitice, de expertiză. Este în continuă căutare a adevărului, dar şi a frumuseţii, şi cum adevărul este relativ, găsesc un nou motiv pentru căderea în micile lor depresii.

Evident, îi place ordinea şi toate lucrurile se află puse la locul lor, căci au un loc bine determinat. Şi relaţiile sunt la fel, într-o ordine clară a priorităţilor. Sunt intelectauali de timpuriu, poate când restul copiilor se joacă încă, Ritmicii fiind cei mai precoce. Nu acceptă decât ideile demonstrate şi sunt foarte greu influenţabili.

Sunt introvertiţi şi închişi, consumând în ei toate trăirile. Le plac scurtăturile şi toate metodele care economisesc timp şi energie. Renunţă uşor şi definitiv la persoanele despre care concluzionează că nu merită să existe în viaţa lor, nu acceptă slăbiciunea şi nici haosul. Nu sunt pricepuţi însă în creaţie, dar aplică foarte riguros ceea ce au învăţat şi consideră că le este util.

Grupa AB – ”Complexul”?

Având caractere ce aparţin atât grupei A, dar şi grupei B, complexul simte adesea presiunile propriilor contradicţii. Devine astfel uşor agitat, nu are răbdarea de a lua lucrurile pe rând, le-ar dori finalizate toată odată, fără secţionări, împărţiri, fără să dureze mai multe zile. Cu toate acestea îşi duce la bun sfârşit proiectele şi rezultatele sunt adesea bune, însă face un efort de dozare a energiei şi de concentrare. Lucrează astfel pe mai multe planuri până la surmenaj.

Fiind agitat şi trecând uşor de la rupturi la alte relaţii, adaptându-se foarte rapid şi având nevoie de multă dinamică în viaţa sa, Complexul nu poate lucra într-o activitate monotonă, ritmică, de rutină. Are nevoie de mai multe activităţi care să nu dureze mult, dar să cuprindă mai multe planuri. Proiectele care necesită monotonie şi timp lung de finalizare, de exemplu în proiectare, îi sunt foarte dificile. Cu toate acestea, este foarte atent la detalii, cum este Ritmicul (grupa B). Eu au o relaxare activă, trebuie să facă ceva relaxant, dar nu să stea.

Pot fi mai timizi şi sunt foarte exigenţi atunci când îşi aleg prietenii. Le place să trăiască în oraşele foarte dezvoltate, acolo unde mereu se găseşte ceva de făcut, un loc de vizitat sau o modalitate de distracţie ori relaxare. Izolarea nu le face bine, deşi simt mai puternic decât celelalte grupe nevoia de a avea momente de singurătate.

Sursa: jurnalspiritual

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *