Moment istoric: Terapia revoluţionară care a salvat pacienţi aflaţi în faza terminală de cancer

medicament_cancer

loading...

O terapie care reorientează sistemul imunitar al organismului să lupte cu cancerul a provocat emoţie, după ce mai mult de 90% dintre pacienţii în ultima fază de cancer au intrat în remisie, informează Descoperă.

Globulele albe sunt colectate de la pacienţi cu leucemie, modificate în laborator şi apoi reintroduse pacienţilor. Experţii au spus că proba a fost incredibilă, dar a mai rămas încă „un mic pas” de făcut.

Această informaţie a luat prin surprindere Asociaţia Americană pentru Progresul Ştiinţei la reuniunea anuală din Washington DC.

Cercetătorul principal, profesorul Stanley Riddell, de la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, a declarat că toate celelalte tratamente au eşuat la aceşti pacienţi şi lor le rămânea de trăit doar 2-5 luni.

„Datele timpurii sunt fără precedent”, a declarat Stanley Riddell.

În acest studiu, celulele din sistemul imunitar, numite celulele-distrugătoare-T, au fost extrase de la zeci de pacienţi. Aceste celule, în mod normal, acţionează ca nişte bombe care distrug ţesutul infectat.

Conform Descoperă, cercetătorii au modificat genetic celulele-T pentru a crea un nou mecanism de direcţionare, cu denumirea tehnică de receptori antigeni himerici. Acest mecanism este orientat către leucemia limfoblastică acută.

„În esenţă, această tehnică reprogramează genetic celulele-T să caute, să recunoască şi să distrugă celulele tumorale ale pacientului. Pacienţii erau, cu adevărat, la capătul liniei în ceea ce priveşte opţiunile de tratament şi totuşi o singură doză din această terapie pune mai mult de 90 la sută dintre aceşti pacienţi în remisie completă, în care nu se poate detecta niciuna dintre aceste celule leucemice”, a declarat profesorul Riddell.

Citește mai mult pe www.mediafax.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *