Are o putere terapeutică imensă. Cura cu urzică, un excelent purificator pentru sânge

urzica

loading...

Urzica este una dintre cele mai vechi şi mai utilizate plante medicinale de pe glob, având o multitudine de întrebuinţări terapeutice. Frunzele urzicii au cea mai mare putere terapeutică primăvara, imediat după răsărire, când rezervele de substanţe vindecătoare acumulate anul trecut sunt puse în mişcare de primele valuri de căldură.
În martie-aprilie, această plantă are şi cele mai intense efecte depurative şi reîntineritoare, fiind într-un acord perfect cu perioada de trecere de la sezonul rece la cel cald, când dezintoxicarea şi revigorarea sunt mai necesare ca oricând.

Sucul de urzică se obţine astfel: într-un mixer electric se pune o mână de frunze de urzică tăiate nu foarte mărunt, după care se adaugă trei sferturi de pahar cu apă. Se mixează vreme de 2-3 minute, apoi se lasă să mai stea vreme de un sfert de oră, după care se filtrează prin strecurătoarea pentru ceai sau prin tifon. Se obţine aproximativ un pahar de suc, cu o culoare verde intensă, care va fi băut într-o singură doză dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru curele de curăţare a sângelui mai puternice, se beau două pahare de suc de urzică pe zi: dimineaţa şi seara.

Fiind extrem de bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge. Acest preparat de primăvară anihilează radicalii liberi, stimulează procesele de hematopoeză (de producere a globulelor roşii), stimulează procesul de producere a altor elemente figurate ale sângelui (globule albe, trombocite).

De asemenea, cura cu suc de urzică se recomandă în mod special în cazul anemiei, atât cea feriprivă (urzica este bogată în fier şi favorizează asimilarea acestui oligoelement), cât şi formele auto-imunte sau în cele în care apar modificări morfologice ale hematiilor. De asemenea, este recomandată în tulburările de coagulare a sângelui sau pentru sechelele post-hemoragice.

Studiile recente arată că sucul proaspăt de urzică are efecte excelente în tratarea diferitelor forme de leucemie, relatează csid.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *