Noile minuni ale lumii contemporane

isus statuie

loading...

Din multitudinea de vestigii ale lumii contemporane, au fost stabilite, prin vot, cele mai reprezentative șapte edificii pentru epoca modernă, acestea fiind desemnate noile „7 minuni ale lumii”:
Marele Zid Chinezesc
marele zid
Inclus de UNESCO pe lista Patrimoniul Cultural Mondial in anul 1987, Marele Zid Chinezesc este singurul edificiu de pe Terra ce poate fi observat de pe Luna.
Intinzandu-se pe o distanta de aproape 6700 de km, el strabate China dinspre est spre vest. Constructia sa a inceput in anul  1368 si se pare ca a fost finalizata in anul 1644.

Statuia lui Iisus Hristos situata in Rio de Janeiro
satuie rio
Statuia inalta de 30 de metri este amplasata in varful muntelui Corcovado la o altitudine de 710 metri.
Inaugurata in anul 1931, statuia Mantuitorului avea scopul de a fi un punct de reper pe munte.

Piramida de la Chichen Itza
piramidachichen
Situata in centru fostei cetati maya din Chichen Itza (construita in anul 800 d.H.), piramida Castillo reprezenta pentru localnici ”locul de langa Rai”. Ceea ce o deosebeste de majoritatea piramidelor este faptul ca, desi are o baza patrata, in partea superioara se afla un templu.
Constructia a fost realizata in asa fel incat, la apusul soarelui in timpul echinoctiilor, umbra lasata pe partea nordica sa semene cu cea a unui sarpe, acesta fiind de altfel reprezentarea alegorica a zeului Kukulcan (”sarpe cu pene”).

Coloseumul de la Roma
coloseum roma
Coloseumul de la Roma reprezinta unul din cele mai importante vestigii ale Imperiului Roman.
Constructia sa a inceput in anul 72 d.H. Dupa 8 ani, Coloseumul a fost inaugurat de Titus, fiul imparatului Vespasian, festivitatile de inaugurare intinzandu-se pe o durata de 100 de zile.
Amfiteatrul de mari dimensiuni a fost folosit initial pentru luptele intre fiare, apoi pentru luptele intre oameni si fiare, iar ulterior pentru luptele crancene pe viata si pe moarte purtate intre gladiatori.
Locatia a fost cunoscuta la inceput sub denumirea Amfiteatrul Flavian, pornindu-se de la dinastia Flavian al carei fondator fusese imparatul Vespasian.

Obiectivul arheologic de la Petra
petra
Situat in Iordania, orasul rosu sapat in stanca a fost descoperit in 1812 de exploratul elvetian Johann Ludwig Burckhardt. Orasul de la Petra s-a facut remarcat atat pentru vechimea sa si modul de pastrare in timp, cat mai ales pentru arhitectura masiva sapata in stanca rosiatica si pentru impresionantele canalele de apa ce au rezistat de-a lungul timpului.
Orasul a fost capitala regatului nabatienilor, populatie ce stapanea in trecut teritoriul.

Ruinele de la Machu Picchu
machu pichu
Ruinele incase de la Machu Picchu sunt poate unele dintre cele mai admirate locatii ale civilizatiilor disparute.
In prezent, locul este impanzit de ruine ale caselor, palatelor, templelor, ridicate la Machu Picchu incepand din anul 1400. Situate in varful muntelui la peste 2700 de metri altitudine, ruinele au rezistat foarte bine in timp intemperiilor naturii.
Lucrul care uimeste cel mai mult la aceste constructii este exactitatea cu care au fost sculptate acele ”caramizi” imense ce ajung la o greutate de pana la 50 tone si imbinarea perfecta a acestora.

Templul de la Taj Mahal
taj mahal
Unul dintre cele mai remarcabile monumente arhitectonice ale Indiei este Templul de la Taj Mahal (”Palatul lui Taj”).
Templul a fost ridicat in timpul imparatului Khurram, pentru a adaposti trupul sotiei sale Mumtaz Mahal. La constructia inceputa in 1642 au muncit timp de 22 de ani 20.000 de muncitori.
Pentru a-i spori frumusetea, Templul a fost decorat cu cele mai frumoase si valoroase materiale: turcoaze, safire, perle, agate, ametiste, coral, jad si malachit.
Legendele spun ca la finalizarea contructiei imparatul ar fi ordonat taierea mainii drepte a arhitectului turc, in asa fel incat acesta sa nu mai poata construi niciodata un templu de o asemenea frumusete.

sursa: robbybubble.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *