O nouă descoperire. Este posibil mersul pe apă?

mers pe apa

loading...

Deşi pare imposibil, mersul pe apă poate deveni o realitate cu ajutorul instrumentelor potrivite. În ultimii 50 de ani, cercetătorii au patentat peste 40 de dispozitive pentru mersul pe apă.

Cercetătorii au obţinut informaţii despre mersul pe apă prin studierea a peste 1.200 de insecte şi animale ce pot realiza acţiunea natural, informează InVerse.

Creaturi precum cele din familia Gerridae nu se scufundă atunci când se află pe apă datorită corpului lor foarte uşor. Legăturile moloculelor de apă şi aerul provoacă apariţia unui strat care poate suporta o greutate mică, atunci când este distribuită pe o zonă vastă.

Alte animale de dimensiuni mai mari, precum reptila common basilisk sau delfini, lovesc apa pentru a crea goluri de aer deasupra suprafeţei ce le susţine greutatea corpului deasupra apei pentru câteva secunde. Din cauza greutăţii corpului, oamenii ar trebui să alerge pe apă cu o viteză de 107 km/h pentru a rămâne la suprafaţa apei, viteza însă este mai mare decât cea pe care o poate atinge un leopard.

Dispozitivele care permit mersul pe apă au un principiu comun, distribuirea egală a greutăţii pe o suprafaţă extinsă. Una dintre cele mai recente invenţii, denumită FloatSki, este alcătuită din două caiace subţiri proiectate pentru fiecare picior.

Sursa: descopera.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *