”Pădurea dansatoare” – fenomen natural ieșit din comun

dancing2-600x453

loading...

Coasta Curoniană poate deveni un loc interesant pentru cei care iubesc zonele anomale şi preferă varianta exotică a ecoturismului. Aici se află un fenomen încă neexplicat, numit „Pădurea Dansatoare”.

In regiunea Kaliningrad, la Marea Baltică (Curonian Spit National Park), se află o pădure misterioasă numită și Pădurea Care Dansează. Localnicii o numesc Pădurea Beată. Totodată, poate fi observată o zonă de separare clară între arborii „dansatori” și cei normali. Pădurea este localizată pe micuța fâșie nisipoasă Curonian Spit care desparte Laguna Curoniană de Marea Baltică și este una din cele mai ciudate fenomene naturale de pe pământ.

Copacii au fost plantați în 1961 și la început a crescut o pădure obișnuită de pini. După câțiva ani trunchiurile au început să se contorsioneze, semănând mai degrabă cu trupul unei dansatoare pe ritmuri orientale decât cu o pădure.

Localnicii spun că motivul buclării trunchiurilor ar fi un Zeppelin care a făcut pădurea să strălucească și mai apoi trunchiurile pomilor au început să capete forme ciudate. Unii cred ca Zeppelinul a fost de fapt un… OZN.

Oamenii din zonă se tem să intre în pădure însă alții sunt de părere că acolo există energii benefice.

Pădurea a fost studiată pentru a se descoperi cauza acestui fenomen ciudat. Unii spun că acolo este o zonă unde se încrucișează o energie pozitivă cu una negativă, alții spun că sunt cauze geologice, iar alții dau vina pe vânturile puternice din zonă. Unii turiști mai fanteziști sunt de părere ca dezastrul de la Cernobâl ar fi vinovat de modelarea pinilor.

Oricare ar fi motivul, Pădurea Dansatoare din Kaliningrad este cu siguranță un loc interesant, in special pentru cei atrași de fenomenele naturale ieșite din comun.

O legendă, de proveniență recentă, spune că un prinț păgân care obișnuia să vâneze în pădure a auzit o melodie și urmând sunetul a descoperit o fată ce cânta la o liră. Prințul s-a îndrăgostit de ea însă fata i-a spus ca ea se va căsători doar cu un creștin. Prințul a spus ca va deveni și el creștin dacă puterea Dumnezeului ei va fi mai mare decât o copacilor din jur. Fata a început să cânte din liră, pasarile au amutit, iar copacii au început să danseze. Atunci prințul si-a scos o brățara de la mână și i-a oferit-o fetei ca semn de logodnă. Pe acest loc, după mulți ani a crescut Pădurea Care Dansează.

Sursa: vrosulescu.blogspot.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *