Patru cărți pentru dezvoltarea personală pe care trebuie să le citești

citit

loading...

Dezvoltarea personală este unul dintre subiectele cele mai citite în rândul amatorilor de cărți. Subcategoria cărților motivaționale este în floare în ultimii ani, timp în care tot mai mulți oameni caută să își dezvolte personalitatea prin astfel de metode. Ca să fie considerată de succes, o astfel de carte ar trebui să genereze anumite reacții din partea publicului cititor, și anume:

Să stârnească o dorință de a acționa imediat
Să schimbe modul în care cititorul vede anumite probleme sau să îi ofere acestuia o altă perspectivă
Să inspire cititorul să își ducă planul la îndeplinire.
Acestea fiind spuse, în cele ce urmează, vă recomandăm câteva cărți recente, care îndeplinesc criteriile de mai sus:

Originals. How Non-Conformists Move the World – Adam Grant

Cartea are o abordare diferită față de majoritatea cărților similare, întrucât autorul susține că trebuie să echilibrezi ceea ce îți place să faci și ceea ce trebuie să faci pentru a avea succes. Mai mult decât atât, Adam Grant îndeamnă la gândirea originală, pentru a găsi soluții noi pentru problemele de care te lovești pe parcurs.

Grit. Puterea pasiunii și a perseverenței – Angela Duckworth

Nimeni nu este mai potrivit să vorbească despre motivație și să îți spună cum funcționează gândirea decât un psiholog. Angela Duckworth vorbește despre puterea pasiunii și a perseverenței în cartea sa, unde evidențiază secretul care duce la îndeplinirea scopului fiecăruia dintre noi. Aceasta explică de ce talentul nu este suficient pentru a câștiga succes și cum este nevoie să identifici și alți factori pot fi mai cruciali pentru descoperirea pasiunii și a motivației.

Cum să ai o zi bună – Caroline Webb

Când simți că astrele s-au aliniat împotriva ta, vei fi influențat emoțional, iar acțiunile tale vor reflecta starea ta de spirit. În cartea „Cum să ai o zi bună”, Caroline Webb îți povestește despre știința comportamentală și îți oferă sfaturi pentru a transforma o zi proastă, într-una productivă și utilă. Ea îți va oferi sfaturi utile pentru a aplica teoriile comportamentale în viața de zi cu zi, pentru a-ți îndeplini taskurile zilnice.

Făcut pentru creație. Descoperă misterele minților creative – Scott Barry Kaufman

Mințile creative au un mod diferit de a gândi. Pentru aceștia, logica nu are întotdeauna sens, iar imposibilul nu este atât de greu de atins. Misterul din spatele modului de gândire al oamenilor creativi este expus de Scott Barry Kaufman în cartea sa „Făcut pentru creație.” În paginile acesteia vei pătrunde în interiorul minților care gândesc dezordonat, haotic, vei înțelege de ce acestea funcționează diferit și cum poți folosi asta în avantajul tău, în cazul în care ești și tu o astfel de persoană.

Sursa: bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *