Polovragi, locul cu o încărcătură energetică EXTRAORDINARĂ!

polovragi

loading...

Un loc geoenergetic aparte este Polovragi, Târgu Jiu, cu a sa peşteră „fără capăt”, unde se crede că Zamolxe îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului. Aceştia prelucrau aici o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă (de unde şi numele), întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor.

Peştera are o vechime de peste şapte milioane de ani, aici găsindu-se desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiformă săpate în piatră. În interior îţi atrage atenţia „scaunul lui Zamolxe” – piatra pe care se spune că stătea zeul, cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvragă sau pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii.

Bioenergoterapeuţii de azi spun că Polovragiul este cea mai bună zonă pentru tonifierea generală a organismului. Drept urmare, în „Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simţi furnicături pe mâini, chiar în dreptul „Tronului lui Zamolxe”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenţi o iau razna, învârtindu-se fără noimă, ca în prezenţa unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie.

 Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *