Secrete în bucătărie – trebuie să le știi!

trucuri-in-bucatarie

loading...
  • Pentru a se coace mai ușor cartofii la cuptor, aceștia se țin înainte de folosire în apă sărată timp de 15 minute.
  • Cartofii se strică mai repede dacă se păstrează lângă ceapă.
  • Înainte să se fiarbă orezul, se adaugă în apă câteva picături de suc de lămâie.  Orezul va ieși mai alb și mai aspectuos.
  • În coșul de fructe proaspete, se pun câteva dopuri de plută. Dopurile absorb umiditatea, iar fructele rămân proaspete chiar și două săptămâni.
  • După ce se taie felii merele pentru prăjituri, se lasă într-un castron cu puțină apă sărată pentru a nu se înnegri și a căpăta o culoare frumoasă la copt.
  • Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.
  • Dacă aţi adăugat prea multă sare în ciorbă nu disperaţi. Adăugaţi 3-4 cartofi cruzi tăiați în două şi dați ciorba în clocot. Sarea va dispare, iar cartofii îi puteţi utiliza la un alt preparat.
  • Legumele se pun la fiert în apă călduță, dacă vrei să nu se zdrobească și să-și păstreze culoarea. Completarea se face tot cu apă călduță când gătim ciorbe sau alte feluri de mâncare.

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *