Secrete în bucătărie – trebuie să le știi!
- Pentru a se coace mai ușor cartofii la cuptor, aceștia se țin înainte de folosire în apă sărată timp de 15 minute.
- Cartofii se strică mai repede dacă se păstrează lângă ceapă.
- Înainte să se fiarbă orezul, se adaugă în apă câteva picături de suc de lămâie. Orezul va ieși mai alb și mai aspectuos.
- În coșul de fructe proaspete, se pun câteva dopuri de plută. Dopurile absorb umiditatea, iar fructele rămân proaspete chiar și două săptămâni.
- După ce se taie felii merele pentru prăjituri, se lasă într-un castron cu puțină apă sărată pentru a nu se înnegri și a căpăta o culoare frumoasă la copt.
- Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.
- Dacă aţi adăugat prea multă sare în ciorbă nu disperaţi. Adăugaţi 3-4 cartofi cruzi tăiați în două şi dați ciorba în clocot. Sarea va dispare, iar cartofii îi puteţi utiliza la un alt preparat.
- Legumele se pun la fiert în apă călduță, dacă vrei să nu se zdrobească și să-și păstreze culoarea. Completarea se face tot cu apă călduță când gătim ciorbe sau alte feluri de mâncare.