Misterele numărului 3. Cum a determinat apariția vieții și morții?

3

loading...

Numărul 3 este o excelentă figură enigmatică deoarece conține semnificații profunde ale celor mai mari secrete ale Universului și vieții de pe Terra.

Încă din cele mai vechi timpuri, marii gânditori ai omenirii, au încercat să dezlege misterul numărului 3. A fost analizat din punct de vedere religios și spiritual, motiv pentru care și mai multe întrebări s-au născut cu privire la acest număr. Numărul 3 este unul perfect, cu numeroase conotații.

NUMĂRUL 3 ÎN RELIGIE
Cifra 3 are o semnificaţie foarte puternică în religia creştină. În primul rând este asociată cu Sfânta Treime, iar un alt simbol pentru a reprezenta divinitatea este triunghiul, figură geometrică asociată tot cu această cifră. Forța sau puterea divinității vine din trei părți: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

Trinitatea este un concept imposibil de înţeles pe deplin de către orice fiinţă umană prin propria ei înţelepciune. Dumnezeu este infinit mai mare decât suntem noi, prin urmare nu ne putem aştepta să Îl putem înţelege pe deplin. Biblia ne învaţă că Tatăl este Dumnezeu, că Iisus este Dumnezeu şi că Duhul Sfânt este Dumnezeu. De asemenea, Biblia ne învaţă că există un singur Dumnezeu. Deşi putem înţelege câteva adevăruri despre relaţia dintre cele trei Persoane diferite ale Trinităţii, acest concept nu poate fi cuprins de mintea umană. Dar aceasta nu neagă veridicitatea şi nici bazele biblice ale acestor învăţături.

În concluzie, Biblia ne spune că există un singur Dumnezeu, chiar dacă Trinitatea există și este prezentă. Poate părea un paradox și din acest motiv conceptul este greu de înțeles pentru mintea umană.

În Biblie, cifra 3 apare simbolic în foarte multe situaţii: Iisus a înviat trei oameni (pe fiica lui Jairus, pe fiul văduvei lui Nain şi pe Lazăr), Iisus a fost ispitit în deşert de trei ori, a căzut de trei ori în timp ce îşi căra crucea spre Golgota, iar exemplele pot continua.

NUMĂRUL 3 ÎN PERSPECTIVA ANTICILOR
Interesant este faptul că numeroase dintre culturile antice și-au văzut creatorii sub forma Trinității. De exemplu, babilonienii aveau trei zei creatori, pe Bel, Anu și Ea. Același fenomen se petrecea și în cazul egiptenilor antici, care credeau că zeii creatori ai civilizației umane sunt: Osiris, Horus și Set.

Persanii îi venerau pe Mithra, și Ahriman Hormuz; grecii pe Athena, Zeus și Apollo; iar romanii pe Jupiter, Apollo și Minerva. Trebuie să remarcăm faptul că în Trinitatea fiecărei civilizații antice exista și o singură zeitate de sex feminin. Oare Sfântul Duh din religia creștină este de fapt o femeie? Greu de răspuns!

NUMĂRUL 3 ȘI ÎNȚELEGEREA VIEȚII
Numărul 3 are rădăcini adânci în viața noastră. Omul este creat din trei părți sau trei perspective: corpul, mintea și sufletul. Corpul este partea fizică, mintea este un fenomen abstract, iar sufletul este suflarea lui Dumnezeu asupra vieții. Aceste trei elemente combinate au făcut ca viața inteligentă să fie posibilă.

De asemenea, există 3 culori primare, din care pot fi obţinute toate celelalte culori: albastru, galben, roşu. Potrivit Cabalei, omul are de fapt 3 suflete: Nefesh, Rouah şi Neshmah. Elementele nobile ale naturii sunt trei: apa, focul, aerul și tot atâtea, cele trei stări ale materiei. „3” este numărul punctelor ce susțin un plan.

Cifra 3 evoca în minţile noastre expresivitatea , subtilitatea şi bucuria pură a creaţiei. De asemeni , “trei” este identificat cu cele trei etape fluide ale vieţii : trecutul , prezentul şi viitorul.

NUMĂRUL 3 ȘI MOARTEA

Iadul avea trei judecători, lumea era compusă din 3 elemente: cer, iad şi pământ, Cerberul, paznicul Iadului, era un câine cu 3 capete. Persanii credeau că morţii sunt judecaţi de 3 Yasatas: Mithra (lumina), Craosha (tradiţia), Rashnu (dreptatea). Paradisul descris în cartea sfântă Avesta era compus din 3 regiuni: Humata (regiunea gândurilor), Hakhta (zona vorbelor bune) şi Huvarishta (zona faptelor bune).

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *