Ce se întâmplă după moarte? 5 teorii surprinzătoare despre viața de după moarte
Ce este viața de apoi? Ce se întâmplă cu noi după ce murim? Nu s-a întors nimeni pentru a ne lămuri, bineînțeles, așa că ceea ce putem face în schimb este speculația. Există deja câteva teorii extrem de interesante despre moarte ce vă vor șoca, cu siguranță.
1. Reîncarnarea
Acest concept susține că după moarte, sufletul iese din corpul decedat și se mută mai departe către un altul. Această teorie este susținută în principal, de către indieni și religiile estice. Ce este cu adevărat ciudat este faptul că în conformitate cu teoria colapsului obiectivului, conștientul nostru se poate întrupa în orice corp, materie din univers, fiind obligatoriu ca reîncarnarea să aibă loc într-un alt om. Acestea fiind spuse, omul poate recăpăta viață sub forma unui extraterestru, a unui animal sau chiar a unei mase uriașe de apă, cum ar fi un ocean.
2. Sfârșitul Universului
Universul este ceva atât de vast și totuși atârnă de un singur om? Conform teoriei psihologiei solipsistice, absolut nimeni din jurul nostru nu este real. Bineînțeles, cu excepția noastră. Dovada existenței unui obiect stă în atingerea acestuia și ulterior realizarea că acesta este real. În schimb, persoanele din jur sunt doar diverse stări ale personalității mele pe care eu le percep. Conform acestei teorii, tu ești singurul de care depinde existența acestui univers. Astfel, după ce mori, moare tot universul.
3. Viața este un vis
Viața fiecăruia dintre noi este un vis, moartea reprezentând doar terminarea visului și revenirea la adevărata conștiință. În acest caz, noi nu avem moarte. Conform cercetătorului Neil Tyson, ADN-ul nostru este cu două procente diferit față de cel al unui cimpanzeu. Acele procente aparent nesemnificative înseamnă mult, fiind vizibile atât în comportamentul nostru, cât și în gândire. Imaginați-vă o ființă cu un raport de 10-12 procente mai mult în ceea ce privește ADN-ul și inteligența față de noi. Omul obișnuit recreează în visele sale un fel de realitate, în care adesea intervin imagini întâmplătoare sau lucruri fără sens. Însă pentru o inteligență ca cea a unui extraterestru, este foarte posibil ca visul lui să fie efectiv realitatea noastră, caz în care ceea ce ne așteaptă când ne trezim este necunoscut.
4. Teoria iluziei
Conform acestei teorii, moartea nu este decât o iluzie ce apare din cauza modului în care omul percepe timpul. Amintiți-vă faptul că omul este creația omului, așa că secundele, zilele, anii trec doar pentru că așa am hotărât noi. Universul poate are o altă părere. Trecutul, viitorul poate există, însă noi nu le putem vedea, deoarece asemenea developării unui film vechi, lumina cade doar asupra unui singur punct care este la vedere, restul fiind în intuneric. Moartea poate nu este reală, lumina căzând doar pe o parte a lumii,a timpului.
O teorie științifică care susține ideea morții ca fiind o iluzie este biocentrismul. Acest concept afirmă că universul există doar în mintea noastră decât în realitate, deoarece creierul nostru utilizează doar 20 w de energie, aproape suficient pentru a aprinde un bec. Așa că am inventat toți acești parametri, precum timpul, numai pentru a ușura procesul de înțelegere a mediului înconjurător. Și reîntorcându-ne la exemplul cu filmul, poate noi nu o să murim niciodată, ci doar ieșim din cadru.
5. Multiversul
Această teorie susține că universul, nefiind delimitat încă, nu este singurul, existând un infinit de universuri valabile. După ce murim, energia noastră doar se transferă de la unul la altul, fiind un infinit de număr de situații în care poți fi pus după ce mori. De exemplu, fiecare poate ajunge într-un univers în funcție de percepția pe care a avut-o asupra morții în viața anterioară.
Sursa: Science Facts