Tehnica japoneză te învață cum poți depăși lenea

kaizen

loading...

Apărută în Japonia sub numele „Kaizen“, care înseamnă schimbare şi înţelepciune, tehnica ieşirii din zona de confort poate fi aplicată atât în viaţa personală, cât şi în afaceri.  Una din cele mai grele lupte pe care le duc oamenii zilnic este ieşirea din zona de confort. Setăm un obiectiv, dar îl amânăm de fiecare dată când ar trebui să ne apucăm de treabă. Conform cercetătorilor, aceasta este doar o reacţie la încercarea oamenilor de a face prea mult, prea repede şi cât mai bine, care ne îmbolnăveşte cu frica de responsabilitate, scrie upliftconnect.com. Pentru a depăşi lenea, japonezii folosesc tehnica Kaizen, care îi ajută să îşi atingă mai uşor obiectivele:

Tehnica „un minut“

În cultura japoneză există practica Kaizen, care include ideea conform căreia o persoană ar trebui să lucreze un minut în fiecare zi pentru atingerea obiectivelor. Evident că nu trebuie să ne limităm la acest timp. În funcţie de obiectivul stabilit, ne setăm 30 de minute sau mai mult, timp pe care îl dedicăm strict atingerii obiectivului stabilit.

Perfecţionarea continuă

În fiecare zi încearcă să contribui cu ceva la perfecţionarea ta. Fie că citeşti o carte sau înveţi o limbă străină, încearcă activităţile care îţi aduc satisfacţie şi bucurie. Este important să depăşeşti lipsa de încredere în propriile abilităţi şi să depui eforturile necesare pentru a te autodepăşi.

Sărbătoreşte fiecare pas pe care îl faci

Ai nevoie să experimentezi sentimentul de victorie pentru a merge mai departe. Atunci când te simţi mulţumit de ceea ce faci, vei începe treptat să creşti cantitatea de timp dedicată atingerii obiectivului stabilit.

Schimbare şi înţelepciune

Tehnica japoneză poate părea neeficientă, însă principiul „kaizen“ se potriveşte tuturor şi poate fi aplicat în mai multe domenii ale vieţii. Japonezii, de exemplu, folosesc strategia pentru îmbunătăţirea treptată şi continuă în afaceri.

Sursa: adev.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *