Ține-ți creierul antrenat! Iată cinci pași prin care te poți dezvolta

creier2

loading...

Creierul este cel mai important organ al corpului uman, el controlează numeroase funcții ale organismului ca bătăile inimii, mersul și alergarea, generarea de gânduri și emoții. Creierul este cel care te ghidează și de care ai nevoie pentru a realiza orice îți dorești. Dezvoltare personală, carieră de succes, relații armonioase sau abundență financiară – pentru toate ai nevoie de un creier antrenat.

Să vedem împreună cinci metode prin care îți poți antrena creierul pentru succes:

1. Dormi suficient

Nu poți avea randament dacă dormi doar 5-6 ore pe noapte. La un moment dat vei obosi atât psihic cât și fizic.

De asemenea este recomandat, dacă ai posibilitatea, să te odihnești aproximativ 15 minute zilnic. Astfel te vei simți încărcat de energie și vei fi pregătit pentru performanță.

2. Fă o singură activitate

De câte ori ți se întâmplă să faci mai multe activități în același timp? Știi că este obositor pentru creier și lipsit de eficiență? Inițial poate să pară în regulă pentru că faci mai multe lucruri dar vei vedea că nu le vei face la fel de bine cum ar fi dacă le-ai face separat.

Te invităm să lași telefonul în altă cameră, să dai sign out de pe facebook, twitter, să închizi televizorul sau orice altă sursă care să te distragă și să te concentrezi. Fii atent ce se întâmplă după ce faci aceste schimbări.

Știm că nu este ușor însă timpul este important pentru noi toți. Cu siguranță vei avea de câștigat în scurt timp.

3. Fă mișcare

Fă-ți timp pentru 15-30 de minute de sport zilnic. Nu e necesar să mergi la sală, e suficient să mergi în parc, să te bucuri de aerul curat și de plimbare. Mintea îți va mulțumi și te vei putea concentra mult mai bine.

4. Participă la un curs sau învață ceva nou

Ce zici de o limbă străină? Învățatul de lucruri noi determină creierul să se adapteze, dar și să se dezvolte. Pune-l la treabă și vei avea rezultate și în alte domenii. Orice informație nouă primită este în favoarea ta și chiar dacă nu ai azi nevoie de ea vei observa că peste o perioadă îți va fi de folos într-un fel sau altul.

5. Ai încredere în tine și fii optimist

Un creier supus la gânduri negative nu o să ofere aceleași rezultate oricât ne-am dori. Fii optimist și lasă pesimismul undeva într-un colț al casei, dacă poți chiar ar fi bine să-l arunci la coș.

Sursa: gandeste-pozitiv

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *