Top zece superstiții neobișnuite

13.2

loading...

Chiar daca nu vrem sa admitem, in viata ni se intampla diferite lucruri mai ciudate carora nu le gasim o explicatie plauzibila. Nu stim exact din ce cauza s-au produs, e ca si cum o mana invizibila ne influenteaza si ne poarta intr-un anumit loc.

Pe cine sa dai vina? Pe soarta,destin? Batranii vorbeau de asa-numitele „superstitii”,adica un fel de credinta primititiva,uneori dusa la extreme,in fortele supranaturale. De obicei,superstitiile sunt legate de animale,obiecte,numere dar si de oameni. Multi oameni cred in superstitii si de multe ori cred ca lucrurile bune sau rele li se intampla datorita acestora. Sa vedem care sunt cele mai ciudate superstitii si de cine/ce e bine sa va feriti.

10. Groaznica noapte

Noaptea a fost dintotdeauna generatoare de semne rele si ghinion. Noaptea este asociata ganduriloe rele,mortii sau fantomelor. Se zice ca nu e bine sa-ti tai unghiile noaptea pentru ca-ti vei scurta din viata. Nu sta noaptea in fata oglinzii. Nu fluiera noaptea pentru ca vei chema spiritele rele. Daca iti auzi numele strigat noaptea,nu te intoarce pentru ca aduce ghinion.

9.Umbrela

Umbrelele au fost utilizate de oameni,inca din vechile timpuri, pentru a se proteja de soare,nicidecum de ploaie. Tocmai de aceea, se spune ca nu este bine sa deschizi umbrela in casa,intr-un loc intunecat. Mai mult,e de rau augur daca daruiesti cuiva o umbrela. Si de asemenea se mai spune ca nu e bine daca iti cade umbrela din mana pe podea.

8.Oglinda

Se spune despre oglinda ca reflecta sufletul omului si de aceea nu este bine sa spargem o oglinda deoarece ne vom ‘sparge” sufletul si vom avea ghinion sapte ani. Nu este bine sa ne privim chipul intr-o oglinda la lumina lumanarilor. Daca o oglinda cade si se sparge,este semn ca o persoana din casa va muri curand.

7. Matura

Cand te muti in casa noua,nu-ti lua mai lua si matura. Mai bine cumpara o matura noua,caci cea veche ti-ar aduce si vechile necazuri. De asemenea se mai spune ca daca cineva iti atinge picioarele in timp ce matura,risti sa nu te mai casatoresti niciodata. Nu sprijini matura de pat. Toate spiritele rele pe care ea le-adunat se vor refugia in pat.

6.Broasca

Se spune ca broasca este purtatoare de noroc daca iti intra in casa . O broasca uscata si purtata intr-o puguta te fereste de epilepsie.Daca o broasca raiaosa iti taie calea,in acea zi iti vei cunoaste alesul/aleasa.

5. Pantofi

Sa nu-ti pui pantofii pe masa. Se zice ca aduc ghinion: te vei certa cu partenerul de viata sau iti vei pierde slujba. Nu este indicat sa oferim precum cadou,pantofi. Femeile ar putea interpreta acest gest ca o viitoare cerere in casatorie,char daca noi nu am avut deloc aceasta intentie. Sa nu-ti lasi pantofii rasturnati ca-ti vor purta ghinion a doua zi.

4.Cum ne influenteaza zilele saptamanii

Se spune ca nu e bine sa cheltuiesti bani lunea,caci asa vei cheltui toata saptamana. Martea aduce ghinion. Nu-ti taia unghiile vinerea sau duminica pentru ca aduce ghinion. Nu incepe niciodata o calatorie vinerea pentru ca te va urmari ghinionul. Daca vrei sa ai noroc tot anul,poarta haine noi de Paste.

3. Albina

Daca iti intra in casa o albina,vei avea un oaspete.Daca omori albina,vizita va fi una neplacuta iar ghinionul te va urmari toata ziua. Un roi de albine care se asaza pe o casa prevestesc un incendiu.

2. Numarul 13

Se spune ca numarul 13 ar fi un numar blestemat. Motivul ne este prezentat de cartile de tarot,unde cartea cu numarul 13 indica moartea. De asemenea,numarul 13 are o conotatie negativa deoarece este asociat cu numarul apostolilor prezenti la Cina cea de Taina impreuna cu Iisus Hristos,inainte ca Iisus sa fie rastignit. Toate zilele de 13 care pica vinerea sunt aducatoare de boli,ghinion,dezastre si alte calamitati.

1. Pisica

Pisica neagra nu aduce mereu ghinion asa cum credeam pana deunazi. Daca pisica neagra merge in aceeasi directie cu tine,iti va purta noroc. Insa,daca iti va taia calea,vei avea ghinion. Nu e bine sa tii o pisica aproape de un nou-nascut deoarece ii va „fura” respiratia micutului. O pisica la bordul une nave va aduce noroc. Daca visezi pisici,vei avea o zi nu tocmai buna,iar daca visezi pisici care te ataca,iti vei face dusmani.

Sursa: zeceintop.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *