Un artefact care ar putea fi adevărat. Potirul din Valencia, pahar vechi de două mii de ani, din care a băut Iisus Hristos

potir

loading...

Creștinătatea are mai multe artefacte despre care se spune că datează din timpul lui Iisus Hristos: Giulgiul din Torino (în care ar fi fost învelit trupul Mântuitorului după crucificare), fragmente din sfânta cruce pe care ar fi stat Iisus, voalul Maicii Domnului, etc.

Unul din aceste artefacte sfinte ale creștinității este „Potirul din Valencia”, păstrat în capela de aur a Sfântului Graal, în Catedrala gotică din Valencia. Păzit din spatele sticlei, Potirul din Valencia nu arată ca fiind un obiect vechi de 2.000 de ani. Potirul are pietre roșii de agat, iar baza lui, mânerele și bijuteriile au fost adăugate mai târziu, în timpul Evului Mediu.

Se spune că „paharul sfânt” a fost folosit la Cina cea de Taină a lui Hristos, și apoi a fost luat de Sfântul Petru la Roma. Ceva mai târziu, el ajunge în mâinile unui soldat al Vaticanului în Spania, găsindu-și în final locul în cadrul Catedralei Gotice din Valencia.

Mulți poate o sa creadă că „Potirul din Valencia” ar fi un fals realizat în timpul Evului Mediu, însă datarea sa cu carbon a arătat clar că paharul a fost fabricat în Orientul Mijlociu, undeva între secolul al III-lea i.Hr. și al II-lea d.Hr., așadar nefiind exclus ca el să se fi aflat în posesia lui Iisus și a ucenicilor sai.

Sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *