Utilizarea telefoanelor mobile în timpul nopţii afectează sănătatea. Adolescenţii sunt vizaţi în principal

somn

loading...

În urma unui studiu efectuat asupra a  1.101 elevi de liceu australieni cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, s-a constatat că un somn de proastă calitate, asociat cu utilizarea telefonului mobil în timpul nopţii conduce, treptat, la un declin al sănătăţii mentale, incluzând aici stările depresive şi scăderea stimei de sine, citează The Guardian.

Autorul principal al studiului, Lynette Vernon, de la Universitatea Murdoch din Perth, spune că aceste date sunt suficiente pentru a convinge părinţii că trebuie să facă ceva şi să îi oprească pe copiii lor de la a folosi telefonul mobil non-stop şi să ţină aceste dispozitive departe de dormitoarele celor mici, scrie Gândul.

O cercetare făcută la nivel internaţional arată că 8 din 10 copii şi adolescenţi deţin un telefon mobil.

Lynette a fost chiar ea profesoară de liceu şi a observat că elevii începuseră să fie din ce în ce mai obosiţi când veneau la şcoală şi că acest lucru le afecta performanţa şcolară.

Acest studiu este primul care pune laolaltă folosirea telefonului până târziu în noapte, calitatea somnului şi starea generală de sănătate şi arată că, în timp, comportamentele puse pe seama adolescenţei se pot dovedi unele care conduc către o adevărată problemă de sănătate, cum ar fi depresia sau anxietatea.

Copiii au nevoie de 10 ore de somn pe noapte pentru a se dezvolta corect şi sănătos. În condiţiile în care ei nu sunt supravgheaţi şi sunt lăsaţi să folosească tehnologia după bunul plac, această dezvoltare nu se va mai face într-un mod optim.

„Dacă observaţi că fiul sau fiica dumneavoastră este prost dispusă şi nu se mai concentrează la şcoală, probabil că puneţi acest comportament pe seama adolescenţei, însă adevăratul motiv poate fi acela că el sau ea nu doarme aşa cum trebuie”, explică Lynette Vernon.

Studiul nu face diferenţă între telefonul mobil şi smartphone-ul sau utilizarea social media. Toate acestea sunt dăunătoare.

Sursa: descopera.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *