Vă vine să credeți? Se va putea călători de la Budapesta la Viena în 18 minute

hyperloop (1)

loading...

Un traseu care se parcurge cu automobilul în aproximativ două ore şi jumătate, va putea fi făcut în numai 18 minute.

Prin intermediul lui „Hyperloop Transportation Technologies”, compania californiană JumpStartFund îşi propune să unească oraşele Bratislava, Viena şi Budapesta, printr-o reţea Hyperloop de foarte mare viteză.

Proiectele de construire a reţelelor de transport de tip „Hyperloop” au fost concepute pentru a fi realizate doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar acestea se vor extinde și în Europa.

Planul de dezvoltare al mărețului proiect aparţine tot americanilor.

Surse oficiale din Slovacia confirmă că guvernul slovac şi-a dat deja acordul în privinţa punerii în aplicare a ideii americanilor de la JumpStartFund.

Noua reţea de transport le va permite pasagerilor să parcurgă distanţa de 56 de kilometri dintre Viena şi Bratislava în linie dreaptă, în doar 8 minute. De aici, drumul până la Budapesta (160 de kilometri) va mai dura numai 10 minute. De asemenea, este luată în considerare un traseu Bratislava – Košice, lung de circa 400 de kilometri, care va putea fi parcurs în 25 de minute, relatează descoperă.ro

„Hyperloop-ul european va scurta duratele de călătorie dintre oraşe într-un mod fără precedent. Un astfel de sistem va redefini conceptul de transport internaţional, întărind cooperarea dintre statele bătrânului continent”, a declarat ministrul slovac al Economiei, Vazil Hudak.

Deocamdată, sistemul inventat de americani se află în faza de testare, se arată în articolul  descoperă.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *