Venus – planetă atipică. Totul despre planeta fără sateliți naturali

Venus_Clouds

loading...

Venus este o planetă telurică la fel ca Pământul, Marte, Mercur. Planeta nu prezintă sateliți naturali și are o mișcare retrogradă. Ca dimensiune, Venus este apropiată Pământului, iar suprafața sa este acoperită de nori reflectorizanți.

Pentru că atmosfera sa este foarte densă, temperaturile la sol depășesc 450 grade Celsius. Pentru că din punct de vedere geologic este foarte asemănătoare cu planeta noastră, a fost numită sora geamănă a Pământului.

Mayașii au realizat celebrul lor calendar în funcție de mișcarea de rotație a planetei Venus. Eroarea a fost de numai o zi la 6000 de ani. Oamenii de știință nu au descifrat multe dintre misterele legate de planeta Venus. Printre acestea este și faptul că vântul se deplasează cu o viteză de 60 de ori mai mare decât se învârte planeta în jurul axei sale.

O altă enigmă este faptul că planeta se învârte în sens invers acelor de ceasornic. Este unicul astru care are o astfel de mișcare. Venus ne prezintă imagini de infern. Temperaturi foarte mari, presiunea este de o sută de ori mai mare ca cea de pe Pământ, atmosfera este irespirabilă.

Ce a condus la astfel de modificări, în situația în care condițiile de pe Venus erau asemănătoare cu cele de pe Pământ? Mayașii aveau un adevărat cult pentru planeta Venus. Toată existența lor s-a desfășurat în funcție de mișcările planetei Venus.

Construcțiile, piramidele, toate sunt aliniate în funcție de Venus. Mayașii aveau credința că războaiele se produc în funcție de poziția pe care o are planeta.

Codexul de la Dresda este unul dintre puținele manuscrise mayașe care a rămas în forma originală. Manuscrisul prezintă imagini cu planeta Venus, hieroglife, numere, calcule, oracole care stabileau zilele nefaste.

În manuscris sunt descrise Potopul și creația lumii. Lumea a fost creată de zeii coborâți de pe planeta Venus, iar potopul a fost creat tot de aceștia. În concepția mayașă, Venus era mai importantă decât Soarele.

În anul 2015, cercetătorii ruși au făcut publice mai multe fotografii realizate pe Venus de sonda spațială Venera, care contrazic teoria conform căreia pe planetă nu ar exista forme de viață. În imagini se pot observa forme de viață dar și construcții care nu sunt de origine naturală.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *