Vigoarea și buna dispoziție se pot recăpăta de la… plante

ceai de sunatoare

loading...

Oboseala nu se lasă dusă, iar tristețea și deprimarea amenință să-ți dea viața peste cap? Află ce să faci ca să-ți recapeți pofta de viață și energia!

Dacă te întrebi cum să faci rost de o doză suplimentară de energie și bună dispoziție, răspunsul e simplu: câteva mici schimbări în rutina zilnică și o cană revigorantă de ceai pe zi. În 2-3 săptămâni, devii alt om.

Energizează-te!

Busuiocul combate epuizarea fizică și îți redă buna dispoziție. Infuzia se prepară dintr-o linguriță cu plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit zece minute, apoi strecoară. Bea ceaiul imediat după masă.

Ginsengul stimulează memoria și concentrarea, combate oboseala fizică și psihică, energizează întregul organism. Îl poți folosi sub formă de capsule, tinctură, extract lichid sau decoct preparat din 25 g de rădăcină proaspătă la 250 ml de apă rece. Fierbe-l la foc mic 20 de minute, apoi strecoară. Bea o cană pe zi, dimineața.

Coada-calului îți redă energia, fiind bogată în calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor și siliciu. Pune o lingură cu plantă în 500 ml de apă rece, fierbe-o 15 minute, ia vasul de pe foc, acoperă și lasă la infuzat zece minute. Bea două căni pe zi, timp de trei săptămâni, dimineața și la prânz.

Ceaiuri care îți ridică moralul

Nu găsești antidepresiv natural mai eficient ca sunătoarea. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății recunoaște efectele ei benefice împotriva depresiilor ușoare și moderate. O găsești sub formă de comprimate, tinctură sau prepari un ceai dintr-o lingură cu plantă la 250 ml de apă rece. Fierbe-o trei minute, apoi ia vasul de pe foc, acoperă-l și lasă la infuzat zece minute. Bea 1-2 căni pe zi, cel puțin trei săptămâni.

Urzica-albă are acțiune sedativă. Este utilă în anxietate, stări depresive, insomnie, nervozitate. Infuzia se prepară din două lingurițe cu flori uscate la 500 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute, apoi filtrează. Bea 2-3 căni pe zi, eventual cu miere.

Ca să te simți mai bine

Stai cât mai mult posibil la lumină naturală. Contactul direct al pielii cu razele soarelui crește secreția de serotonină, hormonul fericirii.

Găsește-ți timp pentru activități relaxante: ascultă muzica, întâlnește-te cu prietenii, fă drumeții, dansează.

Mănâncă multe fructe și legume de sezon, ca să-ți refaci rezervele de vitamine și minerale și redu cantitatea de dulciuri, grăsimi, prăjeli. Nu uita nici de alimentele bogate în magneziu, element ce combate simptomele depresiei: banane, ciocolată, alune, fructe de mare, cacao.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *