Vindecare prin rugăciune. Află cât de puternică poate fi rugăciunea în vindecarea trupului
În mai 1995, una dintre revistele medicale cele mai serioase din SUA, „Journal of the American Medical Association”, a publicat un articol intitulat „Medicii trebuie să le prescrie pacienților lor rugăciunea?”. Textul a avut un mare impact asupra comunității științifice internaționale.
Câțiva ani mai târziu, mulți dintre medicii americani – chiar și cei atei – au admis că rugăciunea ajută la vindecare. Nu e vorba, firește, de a înlocui aspirinele sau bisturiul cu acatiste sau molitfe, ci de a folosi rugăciunea alături de alopatie. Care e rațiunea acestui îndemn? Faptul că oamenii de știință americani au izbutit să măsoare precis efectul rugăciunii asupra organismului omenesc.
Pe plan fizic, rugăciunea produce un „reflex de destindere”, care se traduce printr-o încetinire a ritmului cardiac și a respirației, o scădere a presiunii arteriale, o diminuare a necesității de oxigen și a producției de bioxid de carbon. Pe plan mental, ea aduce un sentiment de liniștire, de bunăstare și pace, înlăturând teama și gândurile negre.
În cercetările lor, medicii americani au constatat un fenomen de-a dreptul surprinzător: rugăciunile colective au avut un efect uluitor asupra anumitor maladii – așa după cum dovedește experimentul condus de medicul cardiolog Randolph Byrd – pe 393 de pacienți internați la Clinica de Cardiologie din San Francisco. Practicianul și-a împărțit bolnavii în trei grupe: A, B și C. Apoi, el le-a solicitat unor diferite grupuri de rugăciune aflate în diferite orașe de pe teritoriul american să se roage pentru bolnavii din grupa A. La capătul experimentului, cardiologul a descoperit că starea bolnavilor se îmbunătățise spectaculos, în comparație cu cei din grupele B și C.
Astăzi, atât în America, cât și în Europa, există numeroase astfel de „grupuri de rugăciune”, care funcționează în strânsă legătură cu diferite instituții de sănătate. Una dintre cele mai cunoscute se află în Franța și este condusă de Maguy Lebrun, autoarea unui best-seller intitulat „Medici din cer, medici de pe pământ”, carte apărută în 1987 la Editura „Robert Laffont”. Compus inițial doar din patru persoane, grupul de rugăciune francez numără astăzi 400 de membri, care se întâlnesc o dată pe lună într-o biserică din Paris. În cursul reuniunilor, fiecare dintre participanți e invitat să adreseze, din străfundul inimii, rugăciuni pentru cei bolnavi. Se presupune că această uriașă energie benefică este „medicamentul” care tămăduiește mai repede decât medicamentele.
Sursa: almeea.ro