Vrei să ai o viață de succes? Ține cont de câteva sfaturi, iar succesul va veni garantat

succes

loading...

Succesul este dorit de toată lumea. Pentru unii succes înseamnă carieră, pentru alții înseamnă bani, faimă, clădirea unei afaceri înfloritoare, scrierea unor cărți, realizarea unor filme. Până la urmă, noțiunea de succes are o notă subiectivă deoarece fiecare înțelege succesul în propriul mod.

De-a lungul timpului s-au scris cărți despre succes, s-au făcut și se fac în continuare cursuri și seminarii. Unii reușesc, alții rămân dezamăgiți că nu i-au ajutat cu nimic nici cărțile, nici cursurile sau sfaturile celor care au crescut valoric din punct de vedere profesional. Iată ce ne sfătuiesc psihologii să facem pentru a avea succes (sunt sfaturi aparent banale, dar dacă sunt puse în practică în câțiva ani vor da roade).

1. Planifică în timp ce alții nu fac nimic

Creionează-ți în minte o idee sau un plan de afacere, un job pe care crezi că îl poți obține potrivit pregătirii tale, un plan pentru a avansa la locul de muncă sau o școală pe care vrei să o urmezi. În tot acest timp, sunt alții care nu fac nimic, nici măcar nu își bat capul cu ce ar vrea sau ar putea face, deci automat ești cu un pas înaintea lor.

2. Zâmbește, nu fii încruntat

Aceasta se referă la faptul de a fi pozitiv. Nu te ajută cu nimic o atitudine negativă. Dacă privești lucrurile pozitiv chiar atunci când ai impresia că totul merge în direcția greșită vei găsi mai repede soluția ca să ieși din perioada de criză.

3. Începe, nu amâna

Dacă ți-ai propus să faci ceva (să îți cauți un job, să te înscrii la școală, la un curs, să mergi la sala de sport etc) începe cât mai repede, nu amâna. Cu cât începi mai repede cu atât te apropii mai mult de țelul propus. Din nou, ești în avantaj față de alții care amână mereu fie de teamă, fie din comoditate.

4. Pregătește-te, nu visa cu ochii deschiși

Fă tot ce poți în momentul de față pentru a-ți îndeplini visul, nu visa. Nimic nu se va îndeplini dacă nu acționezi.

5. Muncește, nu te rezuma la a-ți dori ceva

Niciodată nu te opri din muncă. La job, cei serioși, care muncesc vor fi apreciați la momentul potrivit. Nimic nu rămâne nerăsplătit. Dacă vrei să începi o afacere, muncește din greu (fă cursuri, fă un plan de afaceri, ia un împrumut dacă nu ai suficienți bani, caută-ți parteneri de afaceri etc).

6. Economistește bani, nu îi risipi

Dacă ai un venit decent, care îți permite să economisești, pune deoparte bani. Este un pas spre succes.

7. Studiază, nu dormi

Menține-ți mintea trează, citește, învață limbi străine, învață să lucrezi cu diverse softuri sau orice altceva crezi că ți se potrivește.

8. Fii perseverent, nu renunța

Chiar dacă ai eșuat la prima sau a doua încercare, nu renunța. Oamenii de succes nu au reușit mereu din prima încercare.

9. Ascultă, în timp ce alții vorbesc

Oriunde ai fi, ascultă ce au de spus cei din jurul tău. Mereu ai de învățat ceva de la orice, chiar de la cei inferiori ție din punct de vedere profesional.

10. Laudă, nu critica

Dacă ești într-o poziție cheie, de lider, laudă-ți angajații pentru ceea ce au făcut bine, nu vorbi cu ei doar atunci când au greșit și trebuie criticați.

Sursa: bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *