Zece adevăruri fascinante despre Coreea de Nord

kim-jong-un

loading...

Coreea de Nord este un ţinut aparte plin de mistere şi care recent şi-a declarat sprijinul pentru Dondald Trump şi că plănuieşte să ajungă pe Lună. Business Insider a prezent o listă cu lucruri bizare şi deopotrivă fascinante despre Coreea de Nord

1. Nord coreenii născuţi după Războiul din Coreea sunt cu 2 centimetrii mai scunzi decât sud-coreeni, potrivit unui reportaj USA Today din 2013.

2. Anul trecut şi-a creat propriul fus orar, Pyongyang Time (Timpul Phenianului), numit după capitala Coreei de Nord, care se află cu 30 de minute în urma Coreei de Sud şi a Japoniei.

3. Kim Jong Un a dat ordin ca toţi cetăţenii să-i copieze tunsoarea. Potrivit unei surse de la Phenian, şeful statului a dat un ordin prin care bărbaţii nu au voie să aibă lungimea părului mai mare de 2 centimetrii, iar femeile să nu depăşească lungimea tunosorii bob. De asemenea, bărbaţilor le-a fost sugerat să-şi modeleze frizurile precum Kim Jong Un.

4. Un nord-coreean trebuie să plătească 8000 de dolari pentru a putea fugi din ţară. Un preţ ridicat având în vedere că PIB-ul per cap de locuitor era de 1800 de dolari în 2014.

5. Kim Jong Il cheltuia anual 700.000 de lire sterline pe coniac Hennessy.

6. Doar 20% din terenul ţării este arabil, adică 14.484 de kilometrii pătraţi.

7. Rata de alfabetizare în ţară este de 100%. Este ţara cu cea mai mare rată de alfabetizare din lume. Letonia este pe locul doi cu 99,9%.

8. 724 de kilometri de drum sunt asfaltaţi din totalul de 25,554, ceea ce înseamnă că mai puţin de 3% din drumurile din Coreea de Nord sunt asfaltate.

9. PIB-ul per cap de locuitor al Quatar-ului este de 73 de ori mai mare decât cel din Coreea de Nord.

10. Coreea de Nord a fost numită ca fiind cea mai coruptă ţară din lume, la egalitate cu Somalia. Potrivit Corruption Perception Index, care a analizat şi a punctat cu scoruri cuprinse între 0 şi 100, și a decis că cele două ţări sunt cele mai corupte din lume. Coreea de Nord a obţinut un scor de 8. Cea mai puţin coruptă ţară din lume este Danemarca.

Sursa: independent.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *