Asta le-a mai rămas de făcut. Oamenii de știință au făcut primul pas pentru a crea în laborator omul sintetic

Harvard Medical School

loading...

Circa 150 de oameni de ştiinţă, avocaţi şi antreprenori s-au întâlnit, în mare taină,  la Harvard Medical School din Boston, SUA, pentru a discuta despre posibilitatea de a crea primul genom uman în întregime sintetic, relatează Business Magazin.

Întâlnirea, care s-a încheiat fără a se face declarații publice, a stârnit îngrijorarea mediilor academice şi religioase, deoarece ar putea fi posibilă realizarea în laborator a primelor ființe umane fără părinți biologici.

Proiectul, numit „HGP-Write: Testing Large Synthetic Genomes în Cells”, îşi propune crearea unui genom uman complet sintetic în cel mult zece ani. Amfitrioni au fost George Church, profesor de genetică la Harvard Medical School, Jef Boeke, director al Institutului de Genetică şi sisteme de la NYU Langone Medical Center şi cercetătorul specializat în nanobiologie, Andrew Hessel, conform realitatea.net.

Anterior întâlnirii de la Boston, Dr. George Church declarase pentru New York Times  că proiectul, nu este încă finanțat și că acesta are ca obiectiv principal îmbunătățirea capacităților ADN-ului uman, pentru a-l face mai rezistent împotriva virușilor și microbilor.

Așadar, peste zece ani vor putea conviețui ființe născute din părinți biologici, alături de cele create sintetic în laboratoare.

Sursa foto: thecrimson.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *