Cauzele paraliziei din timpul somnului. Fenomen paranormal sau afecțiune neuromotorie?

paralizie1

loading...

Avand senzatia de teroare totala in timp ce adormiti, va “treziti” intr-o anumita stare de veghe, in care sunteti incapabili sa va miscati sau sa vorbiti; aceasta este “paralizia in timpul somnului”, un fenomen real dar si extrem de terifiant!

Multi cei care sufera de asa ceva descriu paralizia in timpul somnului ca un sentiment paranormal si, de multe ori, ei pretind ca simt o prezenta fantomatica in apropiere, impreuna cu sunete si mirosuri ciudate. Unii chiar sustin ca simt prezenta unei fiinte malefice, mergand mai departe pana la agresiune fizica si chiar se*xuala. Altii spun ca vad o imagine in oglinda a propriei persoane sau au sentimentul levitatiei.

Religia joaca un rol masiv in paralizia in timpul somnului. In conformitate cu anumite culturi, ar putea fi vorba de vrajitorie, de evenimente supranaturale sau chiar de rapiri extraterestre. Medicina insa sugereaza drept cauze ale paraliziei in timpul somnului schizofrenia, convulsiile, hipertensiunea arteriala sau narcolepsia. Totusi, exista cazuri de oameni perfect sanatosi (ce nu au afectiunile de mai sus) si care se confrunta cu paralizia in timpul somnului.

S-a observat totusi ca exista si o latura psihologica cu privire la aceasta afectiune. Cei care sunt foarte stresati, sensibili din punct de vedere emotional sau se confrunta cu o frica cronica par a fi mai expuse riscului de a avea paralizie in timpul somnului.

Dar, daca suferim de asa ceva, ce-am putea face? Iata cateva sfaturi:
* Evitati stimulente cum ar fi cafeina si zaharuri inainte de culcare si urmati o dieta sanatoasa.
* Incercati sa evitati sa mancati noaptea tarziu.
* Tratati-va stresul si depresia care sunt factori majori in aparitia paraliziei in timpul somnului.

In plus, ca orice bun crestin, omul trebuie sa-si cerceteze sufletul si sa-si duca viata in concordanta cu legile lasate de Dumnezeu. Asfel, capatam echilibru, iar aceste fenomene, garantat, ne vor ocoli.

sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *