Persoane toxice și persoane benefice

persoane toxice

loading...

În literatura de astăzi, se folosesc expresiile „persoane toxice” și „persoane benefice”. Așa cum este de așteptat, persoanele toxice sunt cele care se gândesc întotdeauna la aspectele negative. Dicționarele definesc cuvântul „toxic” ca fiind „otrăvitor”; persoanele toxice își varsă continuu otrava verbală. În contrast, definiția din dicționar a cuvântului „benefic” este „ a ajuta la creșterea a…”. Persoanele benefice sunt pozitive și te sprijină. Îți schimbă în bine starea de spirit și sunt o companie foarte plăcută.

Oamenii toxici vor încerca mereu să te coboare la nivelul lor. Te împovărează cu toate lucrurile pe care nu le poți face și cu toate lucrurile imposibile. Te plictisesc cu remarci negative despre economia în declin, despre problemele din viața lor, despre problemele cu care te vei confrunta în curând și despre perspectivele sumbre ale viitorului. Dacă ești norocos, este posibil să îți vorbească și despre durerile și afecțiunile lor.

După ce le asculți pe aceste persoane toxice, te simți epuizat și fără energie. Oratorul motivațional Les Brown le numește pe aceste persoane „Ucigătorii de vise”. Psihologul Jack Canfield le descrie ca fiind „vampirii energiei” pentru că îți secătuiesc toată energia pozitivă din tine. Aflându-te împreună cu o astfel de persoană, ai simțit vreodată cum îți lua energia? Cred că fiecare dintre noi a experimentat această situație de multe ori. Un lucru este sigur: dacă îți vei petrece timpul cu persoane toxice, mesajele lor negative te vor pune la pământ.

Pe de altă parte, cum te simți când ești în preajma unor persoane pozitive, entuziaste, gata să te sprijine? Ești plin de energie și inspirat. Oamenii pozitivi sunt, într-adevăr, uimitori. Arată de parcă ar avea o energie pozitivă ce luminează încăperea. Când ești lângă ei, îți însușești această atitudine, te simți mai puternic și îți urmărești propriile scopuri cu mai multă tenacitate.

Sursa:Jeff Keller, „Atitudinea este totul. Schimbă-ți atitudinea… și îți vei schimba viața!

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *