Poftă de dulce? Cum să-i reziști?

cozonaci_11_73605100

loading...

Nu-i chip să le reziști cozonacilor pufoși și iepurașilor de ciocolată de pe masa de Paște? Poftă bună, dar cu măsură!

După perioada postului sau chiar în lipsa lui, cumpătarea te scapă de multe necazuri, prin urmare, atâta timp cât nu exagerezi, orice plăcere e permisă, chiar și una dulce și cremoasă. Regula de bază trebuie să fie: câte puțin din fiecare și nu la aceeași masă!

Zahărul, indigest

Cozonacii, pasca și toate celelalte dulciuri sunt produse foarte calorice și grele pentru stomac. Mai ales dacă le consumi ca desert după ouăle, drobul, stufatul și fripturile de la aperitiv și felul principal. De aceea, recomandarea este să mănânci dulciurile ca masă separată (de exemplu, o felie de pască sau una de cozonac sunt excelente la micul dejun sau în loc de cină). Dacă nu te poți abține și cedezi poftelor imediat după masă, efectele apar imediat sub formă de balonare, greață, indigestie. În plus, urmele plăcerii vinovate se văd mai târziu pe talie, știut fiind faptul că, după consumul unei cantități mari de zahăr în timp scurt, organismul îl asimilează sub formă de grăsime.

Fii în gardă!

Mesele îmbelșugate din perioada imediat următoare postului ne pot nu doar îngrășa, ci chiar trimite la spital. Pentru a evita eventualele suferințe digestive, e bine să ai mereu la îndemână în trusa de prim ajutor ceaiuri sau pastile digestive – folosește-le înainte sau după fiecare masă copioasă.

Lasă cel puțin o oră să treacă de la ultima masă până când mănânci ceva dulce.

Sursa: Revista „Sănătatea de azi”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *