Vindecările la distanță, sub lupa științei

vindecarea

loading...

Vindecările la distanță, prin puterea gândului sau a unor vibrații energetice, au devenit un adevărat fenomen în ultimii 30 de ani. Tot mai multe persoane susțin că sunt înzestrate cu puteri spirituale tămăduitoare și că pot învinge bolile incurabile. Cât adevăr conțin spusele lor, numai știința va demonstra, cu timpul…

Medicina energetică, vibrațiile tămăduitoare, puterea gândului sau forța compasiunii sunt câteva dintre coordonatele care stau la baza vindecărilor la distanță. Credința în energia vindecătoare există din vremuri străvechi la popoarele din Asia și din America de Sud. Misticii indieni și tibetani cred că fiecare dintre noi este înconjurat de un câmp energetic de lumină sau aură care poate fi influențat în beneficiul organismului. Șamanii susțin că adevărata vindecare vine din interior, iar ritualurile pe care le fac ajută bolnavul să intre în aromnie cu universul și cu el însuși pentru a se vindeca. Pretutindeni în lume s-au arătat oameni care și-au recăpătat sănătatea prin credință, prin ritualuri străvechi și rugăciuni. Oamenii de știință sunt sceptici în privința acestor miracole, pe care încearcă să le studieze și să le descifreze cu ajutorul tehnologiilor moderne.

O formă de energie ascunsă

Cercetătorii ruși din domeniul parapsihologiei sunt cei mai activi în studiul vindecărilor la distanță. Ei consideră creierul un aparat de emisie-recepție, capabil să primească mesaje de la mii de kilometri. Concluziile lor se bazează pe efectul telepatiei și al hipnozei, care demonstrează că anumite unde electromagnetice emise de o persoană pot fi percepute inconștient de alta, aflată la distanță. Poate, tocmai de aceea, cele mai convingătoare vindecări la distanță sunt legate de boli psihice, de tulburări ale sistemului nervos. Rușii au studiat 68 de astfel de cazuri și nu le-au putut explica întru totul, dar sunt convinși că există un sâmbure de adevăr. Poate fi vorba de o emisie de energie necunoscută de fizica modernă, care ni se va revela cândva, în viitor.

Telepatia, o posibilă explicație

Unul dintre cele mai surprinzătoare studii asupra vindecărilor la distanță a fost realizat în anul 1995, la California Pacific Medical Center. Psihiatrul Elizabeth Targ a rugat un grup de așa-numiți vindecători, aparținând unor religii diferite, să transmită energia lor tămăduitoare către pacienții bolnavi de SIDA, în stadiu terminal. Ea a ales 20 de pacienți, pe care i-a împărțit în două grupuri egale. Numai zece dintre ei au beneficiat de gândurile tămăduitorilor, fără să știe nici pacienții și nici vindecătorii unii de alții. În timpul experimentului, care a durat șase luni, au murit patru persoane din cele 20. La final, când au fost făcute publice rezultatele și au fost dezvăluite numele pacienților influențați de vindecători, toți cei zece trăiau și susțineau că se simt mai bine. Elizabeth Targ a continuat studiile, într-o manieră mult mai amănunțită, și a ajuns la concluzia că rugăciunile și emoțiile pozitive au o forță vindecătoare mult mai mare decât ne-am putea imagina. Pentru ea, telepatia poate fi explicația posibilă pentru vindecările la distanță. A murit la puțin timp după aceste experimente, în urma unei tumori cerebrale. O parte dintre colegi au pus sub semnul îndoielii cercetările ei, dar alții sunt dispuși să le continue.

Sursa: Revista „Libertatea pentru femei”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *