Beneficiile surprinzătoare ale muzicii asupra sănătății tale

muzica

loading...

Muzica face parte din viața fiecărui om într-un fel sau altul. E o formă de expresie, o formă de terapie, o formă de divertisment și așa mai departe. În ultima perioadă, s-au efectuat studii care să confirme faptul că muzica ajută la îmbunătățirea mai multor aspecte din viața noastră. Iată câteva dintre acestea.

Muzica te face mai fericit

De acum este dovedit științific că muzica te face mai fericit. Potrivit cercetărilor, muzica provoacă eliberarea endorfinelor și a dopaminei, hormoni cunoscuți pentru acțiunea lor asupra stării noastre emoționale. Atunci când asculți muzica preferată, corpul tău începe să elibereze dopamină, având ca rezultat faptul că te simți mai fericit. Așadar, data viitoare când simți că nu ești în apele tale, ține minte că e suficient să asculți muzică pentru 15 minute ca să îți schimbi starea de spirit. Totodată, atunci când conduci, nu te sfii de muzică, ascultă-ți melodiile favorite pentru a te asigura că șofatul nu te va stresa.

Muzica îmbunătățește IQ-ul și memoria

Faptul că muzica clasică ajută la învățare e cunoscut de ceva timp deja. Totuși, cercetări mai recente arată că nu doar muzica clasică ajută memoria să rețină informații, ci orice muzică plăcută și pozitivă. Pe scurt, atunci când ai nevoie să reții ceva, pornește muzica preferată în surdină și îți va fi mult mai ușor să reții acele informații. Mai mult, unele studii arată că muzica și învățatul unui instrument muzical ar ajuta la formarea de noi conexiuni care pot îmbunătăți memoria pe termen lung și să o protejeze la bătrânețe. Pe de altă parte, medicii au observat că pacienții bolnavi de Alzheimer reușesc să își amintească momente din viața lor și să le povestească în mod coerent atunci când aud melodii plăcute, din acea perioadă a vieții.

Muzica reduce durerea

„Muzica e terapie pentru suflet” nu mai este o afirmație suficientă. Studiile confirmă faptul că muzica ajută la ameliorarea durerii, datorită faptului că atunci când asculți muzică, corpul tău eliberează hormonii fericirii. Condiția pentru ca acest lucru să se întâmple, e să asculți acel tip de muzică care îți produce plăcere, deci muzica preferată sau muzica clasică. Mai impresionant decât faptul că reduce durerea, este faptul că muzica are efecte vizibile în relaxarea pacienților ante și post operator. Același studiu sugerează că muzica are aproximativ același efect asupra pacienților ca și Midazolam, o substanță care ajută la relaxarea și sedarea pacienților în timpul operațiilor.

Sursa: bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *