Care sunt cele mai mari frici ale americanilor

frica

loading...

Printr-un sondaj de opinie, mediile de informaţii au fost curioase să afle de ce se tem americanii.

Iată mai jos lista cu primele 10 fobii ale americanului de rând. Veți observa că aceste fobii sunt stârnite de mediile de informare și de filmele Hollywood-ului, ele având, aproape toate, conotații apocaliptice. Iată de ce se tem americanii:

1. Zombies – sau morții care umbă printre cei vii. Din nou un rod al filmelor de groază în care cei morți, desfigurați și în stare de putrefacție atacă populația celor vii, conduși de forțe obscure și demonice. Legende vechi și fabulațiile voodoo, alături de „știri” ticluite în acest sens sunt puse în contextul imaginilor filmelor de groază, și americanii se tem de morții care ar putea umbla printre noi cei vii.

2. Explozii supervulcanice. Exploziile vulcanice din ultimii ani popularizate de mediile de infomare au tras atenția umanității de pericolul unor erupții  supervulcanice de proporții nemaivăzute. Filmul „2012” a hrănit o astfel de speculație, ilustrând foarte dramatic posibilitatea unei astfel de explozii suprevulcanice din parcul național Yellowstone.

3. Activitatea soarelui. Exploziile solare din ultimii ani au readus în atenție pericolul ca viața pe planeta albastră să fie afectată dezastruos de astrul zilei. Din nou o serie de filme produc și întrețin o astfel de fobie.

4. Roboții. Teama că roboții și computerele vor prelua rolul de conducere asupra ființelor umane. În proliferarea acestei fobii contribuie din plin filme ca „Matrix” și multe altele pe aceeași temă.

5. Războiul nuclear. Cursa înarmărilor atomice în care intră acum țări ca Iranul și Coreea de Nord, face ca tot mai mulți oameni să se teamă de holocaustul unui război nuclear nimicitor, care ar pune în pericol existența întregii rase umane.

6. Epidemii devastatoare. Armele bilologice și posibilitatea unor epidemii devastatoare, dată fiind distrugerea imunității organismului uman, ar putea provoca moartea a milioane de oameni.

7. Explozia de raze gama. Poluarea de care se face atâta caz azi, produce ferestre în scutul de ozon care ne protejează de emisia razelor gama. Explozii și emisii puternice de astfel de raze cosmice pot distruge viața pe planetă.

8. Impactul cu obiecte cosmice. O serie de filme produse de Hollywood, puse alături de informații și preopcupări ale NASA, întrețin spaima că planeta noastră va fi lovită de un meteorit uriaș sau de vreo cometă.

9. Găurile negre ale universului. Informațiile astronomice asupra găurilor negre, popularizate prin filme și scenariile apocaliptice contemporane, îi fac pe concetățenii noștri să se teamă că planeta noastră va fi absorbită de astfel de găuri negre.

10. Extratereștri. Ființe din alte lumi vor invada planeta noastră.

Indiscutabil, vremurile sfârșitului vor fi vremuri în care spaima va cuprinde umanitatea. Iată cum descrie vremurile sfârșitului Evanghelistul Luca, citând cuvintele Mântuitorului: „Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare. Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” (Luca 21:25-28).

Cuvintele Domnului: „izbăvirea voastră” îmi spun că lumea va cunoaște condiții așa de grele că este nevoie de intervenția Domnului ca să fim izbăviți.

Dacă lumea din jurul nostru se teme de aceste lucruri, nu e de mirare. Frica lor ne spune și ea că izbăvirea noastră este la Domnul. Iar Domnul vine în curând!

Sursa: lascaupetru.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *