Ce să nu faceți dacă vă doare spatele!

dureri spate

loading...

Durerea lombară poate fi cauzată de o varietate de probleme ale rețelei complexe, interconectate de mușchi spinali, nervi, oase, discuri intervertebrale sau tendoane din zona lombară. Această porțiune susține mișcarea, dar protejează și anumite țesuturi.

Problemele apărute la oricare dintre structurile mai sus amintite pot iradia și către alte părți ale corpului. Dacă vă confruntați cu dureri de spate, există câteva lucruri pe care ar trebui să le evitați. În primul rând, este foarte important să mergeți la medicul specialist și la terapie fizică dacă durerea lombară vă chinuie de mai mult de două săptămâni. În continuare, vă prezentăm câteva obiceiuri pe care ar trebui să le evitați.

Evitați să stați cocoșați

Durerea lombară cronică sau acută poate afecta activitățile de la locul de muncă, pe cele recreative, activitățile de familie etc. Deși nu există un tratament specific pentru durerile de spate, sunt câteva aspecte de luat în calcul pentru îmbunătățirea simptomelor. Aveți grijă la postură atunci când stați la birou, pentru că aplecarea exercită o presiune excesivă asupra articulațiilor, mușchilor și discurilor vertebrale, provocând durere.

Nu vă feriți de exercițiile fizice

S-ar putea să vă doară la început, însă exercițiile fizice s-au dovedit benefice în caz de durere lombară. Contribuie la menținerea mușchilor puternici, stimulează circulația sangvină, îmbunătățesc flexibilitatea articulațiilor și vă ajută să vă simțiți mai bine. În acest fel, sunt ameliorate și durerile aproape de dispariție. Statul pe canapea sau în pat nu o să vă aducă niciun beneficiu.

Nu mai ridicați greutăți

Una dintre greșelile pe care persoanele cu dureri de spate o fac frecvent este să ridice greutăți. Mersul la piață, activitățile casnice care implică ridicarea greutăților, toate înrăutățesc durerile. Dacă jobul este de așa natură încât implică ridicarea greutăților, atunci trebuie să purtați echipamente speciale care să vă ușureze munca.

Nu mai stați cu ochii în telefon pe stradă

Tehnologia din ziua de astăzi provoacă dependență, așa încât foarte mulți oameni merg cu capul plecat, privind ecranele smartphone-urilor. Aplecarea corpului în față pune presiune asupra discurilor intervertebrale lombare, cauzând dureri musculare. Renunțați la acest obicei dăunător pentru sănătate.

Nu așteptați ca durerea să dispară de la sine

Prima reacție este aceea de a încerca să gestionați singuri durerea, însă ajutorul de specialitate nu trebuie să lipsească. Cu cât mai repede veți ajunge la specialist, cu atât mai repede vă veți reveni și vă veți putea relua activitățile. În plus, ar trebui să renunțați și la fumat, deoarece medicii avertizează asupra riscurilor fumatului în ceea ce privește durerea lombară.

Renunțați la tocurile înalte

Curba normală în formă de s a spatelui atenuează șocurile, reducând astfel, stresul asupra vertebrelor. Tocurile înalte cauzează aplatizarea coloanei vertebrale lombare și o deplasare posterioară a coloanei cervicale și toracice. Pantofii cu toc înalt determină o poziție a corpului spre față, iar răspunsul corpului la acest lucru este micșorarea curbei coloanei lombare pentru a menține o postură corectă. Alinierea incorectă poate duce la uzarea mușchilor și la dureri de spate.

Nu vă autodiagnosticați

Până la 85% dintre durerile de spate sunt clasificate ca fiind non-specifice. În timp ce testele care ajută la diagnosticarea durerii de spate arată în detaliu oasele, discurile și articulațiile, niciun test nu poate descoperi sursa durerii cu o precizie de 100%. În plus, nu mai căutați leacuri miraculoase pe internet sau la persoanele din jurul dumneavoastră și nu vă stabiliți singuri diagnosticul. Solicitați ajutorul medicilor, doar ei pot stabili cu exactitate diagnosticul și remediile.

Sursa: Revista Farmacia ta

Sursa foto: suntfericita.manager.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *