Coca-Cola, o băutură periculoasă pentru sănătatea ta? Citește cu atenție și dă-ți singur răspunsul

coca cola

loading...

Este dovedit faptul că Coca-Cola e periculoasă.

Să  privim compoziția acestei băuturi răcoritoare:

Ingredientul activ al ei – acidul ortofosforic, pH-ul său este de 2,8. În 4 zile ea poate dizolva unghiile dumnevoastră. Pentru transportarea concentratului de Coca-Cola camionul trebuie să fie echipat cu palete speciale destinate pentru transportarea materialelor extrem de corozive. Distribuitori de băutură de 20 de ani o folosesc pentru a-și curăța motoarele camioanelor …

Componența Coca-Cola:

Coca-Cola Light fără cofeină. Ingrediente: Agua carbonatada, E150d, E952, E950, E951, E338, E330, arome, E211.

1. Agua carbonatada – apă gazoasă.

2. E952 – acidul ciclamic și sărurile sale de sodiu, potasiu și calciu. Substituentul zahărului. Ciclamatul este un chimicat sintetic, are un gust dulce – e de 200 de ori mai dulce decât zahărul; este folosit ca un îndulcitor artificial. Este interzis pentru utilizare în alimentația umană, fiind substanță cancerigenă (ce cauzează apariția cancerului).

În 1969, conform ordinului Agenției Federale pentru produse alimentare și medicamente (FDA) – 34 FR 17063 este interzisă utilizarea în SUA, deoarece s-a dovedit că el, ca și zaharina și aspartamul cauzează cancerul vezicii urinare la șobolani. În același an se interzice și în Canada. În 1975 este interzis în Japonia, Coreea de Sud și Singapore. Interzis pentru utilizare în industria băuturilor în Indonezia. În 1979 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a reabilitat ciclamatele, recunoscînd-le inofensive, un fapt interesant, da!?

3. E150d – colorant – culoare de zahăr 4, obținut prin tehnologia (CARAMEL 4 – ammonia-sulphite). Adică, colorant obținut prin prelucrarea zahărului la o anumită temperatură înaltă, cu adăugarea reactivilor chimici sau fără ele. În acest caz este adăugat sulfatul de amoniu.

4. E950 (acesulfam de potasiu) – substanță de 200 de ori mai dulce decât zaharoza. Avantajele sale sunt: un termen lung de valabilitate, nu provoacă reacții alergice și conține puține calorii. Dezavantajele: conține eter metilic, care degradează performanța sistemului cardiovascular, și acid asparogenic ce are un efect stimulator asupra sistemului nervos și poate duce la adicție. Acesulfamul este puțin solubil. Produsele cu acest îndulcitor nu sunt recomandate copiilor, gravidelor și femeilor care alăptează. O doză inocivă – nu mai mult de 1 g pe zi.

5. E951 (aspartam) – îndulcitor pentru diabetici, care este compus din doi aminoacizi (dipeptide) – asparagină și fenilanină. De asemenea, este recomandat persoanelor care își controlează greutatea.

n timpul sarcinii, aspartamul poate acționa direct asupra fătului, chiar și atunci când este utilizat în doze foarte mici. FDA a primit mai mult de 10.000 de reclamații din partea consumatorilor de aspartam, ce reprezintă 80% din toate plângerile primite cu privire la aditivi alimentari. Publicul nu suspectează nimic, crezând că odată ce un produs este atât de mult reclamat, ar trebui să fie unul inofensiv.  FDA au documentat 92 de cazuri de intoxicații cu aspartam, inclusiv următoarele: pierderea sensibilității, dureri de cap, oboseală, amețeli, greață, palpitații, creșterea în greutate, iritabilitate, anxietate, pierderi de memorie, vedere încețoșată, erupții cutanate, convulsii, pierderea vederii, dureri articulare, depresie, spasme, boli ale organelor de reproducere, slăbiciune și pierderea auzului. De asemenea, aspartamul poate provoca următoarele boli: tumoarea creierului, scleroza multiplă, epilepsia, hipertiroidia, oboseala cronică, boala Parkinson și Alzheimer, diabet, demență, tuberculoza și poate duce chiar până la moarte.

6. E338 (acid ortofosforic) – formula chimică: H3PO4. Provoacă incendii și explozii. Este iritant pentru ochi și piele. Acidul fosforic alimentar se utilizează în fabricarea apei gazoase și la producerea sărurilor (praf pentru fabricarea biscuiților, crackerilor).

7. E330 (acid citric) – cristale incolore, răspândite larg în natură. Acidul citric este obținut prin fermentarea lodenului și carbohidraților (zahăr, melasă). Se utilizează în industria farmaceutică și alimentară.

8. Arome – arome, ce nu sînt specificate.

9. E211 (benzoatul de sodiu) – expectorant, conservant alimentar utilizat în fabricarea gemurilor, marmeladei, melanjului (produse de cofetărie), șproturilor, caviarului de somon siberian, sucurilor de fructe, semifabricatelor. Acidul benzoic (E-210), benzoatul de sodiu (E-211) și benzoatul de potasiu (E-212) se adaugă în anumite produse alimentare ca bactericide și antifungicide. Astfel de produse sunt gemuri, sucuri de fructe, murături. Produsele care conțin benzoat de sodiu și calciu nu sunt recomandate astmaticilor și persoaneler sensibili la aspirină.

Istoria  Coca-Cola susține că:

– Ca sa curățați o toaletă turnați în scoica WC-ului o Coca-Cola și lăsați „cunoscutul gust” să stea pentru o oră după care trageți apa. Se va curăța în mod impecabil și va străluci.

Acidul citric al Coca-Cola face să dispară toatele petele colorate de pe suprafețele sticloase și de pe porțelanuri.

– Ca să scoateți rugina de pe suprafețele cromate ale autovehiculelor frecați-le cu o bucată de folie de aluminiu mototolită și înmuiată în Coca-Cola.

– Ca să curățați contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni vărsați peste acestea o Coca-Cola.

– Ca să slăbiți un șurub ruginit (cu piuliță) puneți deasupra lui o cârpă înmuiată cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugină, în general, se înlătură dintr-o singură mișcare dacă puneți peste acestea o cârpă înmuiată cu Coca-Cola.

– Ca sa scoateți petele de grăsime de pe haine, adăugați o Coca-Cola în mașina de spălat împreuna cu detergent și demarați programul normal de spălare. Coca-Cola ajută la eliminarea petelor. Sau la spălatul cu mână, vărsați Coca-Cola peste pată împreună cu detergent, și apoi frecați în mod ciclic. De asemenea, Coca-Cola ajută la eliminarea petelor și neclarităților de pe parbriz.

Articol relatat de ecology.md

Sursa foto: stirileprotv.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *