Cum suferă pielea vara?

pielea_vara

loading...

Vrem, nu vrem, avem de-a face cu soarele, zi de zi. Oricât ne-am proteja, tot intrăm în conflict, la un moment dat. Iar consecințele nu sunt deloc de neglijat. De la alunițele rebele până la micoze cutanate și alergii solare, toate ne pot face vara un chin.

Când soarele devine nesuferit…

Pregătește-te să primești un diagnostic pe cât de greu de crezut, pe atât de dificil de tratat, alergie la soare. Când imunitatea nu e în formă, organele încep să reacționeze. Iar cel mai mare dintre ele și ușor de observat e pielea. Ea este predispusă la apariția alergiilor de tot felul și, în special, la cele declanșate de lumina soarelui, numite medical erupții polimorfe la lumină. Cele mai afectate zone sunt decolteul și pieptul, dar pot apărea și pe dosul palmelor, pe brațe și pe picioare. Anumite boli, medicamente, produse chimice sau loțiuni de protecție pot crește sensibilitatea pielii la soare, dar și afecțiuni autoimune, precum lupusul. Așadar, numai un specialist poate da diagnosticul precis, în urma unui set de analize complet.

Ce ne facem cu ciupercile?

Transpirația abundentă cauzată de temperaturile ridicate face ca pielea să petreacă mult timp în mediu umed. Or, acesta favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor cauzatoare de micoze cutanate. Așa apar petele, descuamarea, fisurile, roșeața, mâncărimea, usturimea. Micozele cutanate sunt infecții cu microorganisme denumite fungi sau ciuperci. Cheratina, substanța care se găsește în piele, păr și unghii, este hrana ideală pentru acestea. Iar căldura și umiditatea le oferă un mediu de viață propice. Pe de altă parte, și fotosensibilitatea se manifestă prin simptome ca mâncărime, roșeață, vezicule cu lichid, pete ieșite în relief.

Sursa: Revista „Libertatea pentru femei”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *