Descoperire uluitoare. Titanicul nu s-a lovit de un iceberg. Iată care a fost adevărata cauză a scufundării

titanic

loading...

RMS Titanic s-a scufundat pe 14 aprile 1912, la patru zile de la plecarea spre New York, lovirea unui iceberg fiind văzută pentru mult timp motivul pentru care nu a ajuns niciodată la destinație.

Cea mai mare navă de pasageri din acele timpuri a plecat din portul Southampton, cu destinația New York, însă nu a mai ajuns la destinație, peste 1500 de oameni pierind în apele Atlanticului de Nord.

Motivul scunfundării a fost văzut dintotdeauna lovirea unui iceberg care a fisurat învelișul exterior al navei.

Cercetările unui jurnalist arată faptul că Titanic s-a scufundat din cauza unui incendiu izbucnit în camera unui boiler încă din momentul în care nava a părăsit portul din Southampton, se arată într-un articol publicat de dailymail.co.uk.

Jurnalistul Senan Molony, care a cercetat scufundarea Titanicului timp de 30 de ani, a ajuns la concluzia că focul izbucnit în buncărul de cărbuni a provcat o avarie serioasă carenei, în zona unde icebergul a lovit câteva zile mai târziu, fiind adevăratul motiv pentru care s-a scufundat.

Domnul Molony susține, în documentarul intitulat „Titanic: Noile dovezi”, că incendiul a pornit în camera cărbunilor chiar de când nava a părăsit șantierul naval din Belfast.

Problema a persistat chiar și în timp ce Titanic se afla în portul din Southampton, însă, din cauza importanței călătoriei la acea vreme și, probabil, și a altor interese, nava a plecat spre New York.

Temperaturi de peste 1000 de grade Celsius au slăbit carena atât de mult încât, în momentul impactului cu iceberg-ul, ceea ce trebuia să fie doar o zdruncinătură puternică a devenit o adevărată tragedie.

Din cei 2224 de pasageri și membri ai echipajului, mai mult de 1500 au murit.
Jurnalistul a declarat pentru The Times: „Povestea oficială arată scufundarea Titanicului ca un act al voinței divine. Asta nu este o simplă poveste a scufundării în urma coliziunii cu un iceberg. Este combinația perfectă dintre mai mulți factori: foc, gheață și neglijență criminală!”

Sursa: reporterntv.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *